Karber vaten:Mirzali/Arşiv 6

Page contents not supported in other languages.
Wikipediya, ensiklopediya xosere ra

Sana son uyarım[çımeyi bıvurne]

Bu güne kadar ne kadar kişi engellenmişse hepsinin engelini kaldır yoksa vikiyi alt üst ederim, Bütün vikiyi karartırım, sabrımın sınırlarını zorlama.

Erdemaslancan[çımeyi bıvurne]

Bıra u wayêne, mesaco corên mı rê Erdemaslancani nuşto. Ê nê merdumi heta nıka ebe kopyakerdışi ra ita de iştırakê xo biyê. Wextê mıno ke bi, aşmanê peyênan de mı tenya ğeletanê dey raştkerdışi ra viyarna ra. Verênde ebe mıxtelif nameyan ra kewt cı (Abramoviç, Tadiranscopus, Calanor, Arde, Newos). Nıka zi urşto ra, namê mı (Mirzali2, Mirzali3, Mirzali4, ...) ra hesabê newey vıraştê. Ez nê nalemey ra endi se vaci? Haşa şıma ra, cayıl u cuhulê zey nê heri koti ra yenê qıdıxê ma de vecinê? Bıra u wayêne, şıma se vanê? -- Mirzali

~ Tiya de bıvênên! Seba mı çı nuşto. No domanek nara dıme endi mıxatebê mı niyo. -- Mirzali

Eline sağlık. Kategoriye:Portal'de yer alan sözde portallerin neredeyse tamamım ya kullanılmıyor ya doğru dürüst oluşturulmamış. Vaktin olduğunda inceleyip silmeni rica ederim. Ben şimdi dışarı çıkmak zorundayım. Kendine iyi bak. Görüşrüz. Takabeg (mesac) 22:46, 29 Tişrino Verên 2012 (UTC)

Şablon:Done - Mirzali

Şablon:Şırketê heway[çımeyi bıvurne]

Hi Mirzali, I am uploading aviation photos to Commons in an effort to encourage article creation and development on various Wikipedia projects, including here on Zazaki Wikipedia (refer to User:Russavia). I came across Şablon:Şırketê heway which lists all of the airline articles currently on Zazaki Wikipedia. However, after looking at them, all articles are only short 1 sentence stubs, for the most part consisting only of "yew şirketê rayda hawayo". Obviously, these airlines are all notable entities, but I do wonder whether we would want 1,000 articles consisting only of "yew şirketê rayda hawayo" and nothing more, rather than articles with actual content. What are your thoughts on this? Russavia (mesac) 10:52, 30 Tişrino Verên 2012 (UTC)

Selam. Kategoriye:Qomutanê Ordiyê Hirêyına Tırkiya oluşturmak istiyorum (not: şu an Zazaca Wikipediasında mevcut maddelerde anlatılan kişilerin bu görevde oldukları dönemde Mıfetış kullanıldıysa da genel adı komutan). Fermandar mı daha uygun ? Yoksa Qomutan mı ? Takabeg (mesac) 22:57, 30 Tişrino Verên 2012 (UTC)

Aleyküm selam! Düşündüm de Kategoriye:Qumandanê Ordiyê Hirêyına Tırkiya daha iyi olur. Buna göre de Qumandan uygun olur. Mirzali (mesac)
Merci. Yine dışarı çıkmak zorundayım. Üst kategorileryle de daha sonra ilgilenecem. Hoşçakalın. Takabeg (mesac) 23:18, 30 Tişrino Verên 2012 (UTC)
Şablon:Done :-) Mirzali (mesac)

Selam. Bolu'yu Boliye, Mudurnu'yu Mudurniye olarak değiştirdiğini gördüm de... emin misin ? Takabeg (mesac) 10:34, 2 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Osmanıcada بولی ve مدرنی idi. Ancak Boliye olabilmesi için بولیه ve مدرنیه olması gerekir. Yani ه harfi yok burada. Takabeg (mesac)
Genel olarak -ı/-i/-u/-ü ve -lı/-li/-lu/-lü ile biten isimler Zaza halk ağzında -iye ve -liye'ye dönüşür. Mesela Tunceli, Arnavutluk gibi isimler Zazaca'da Tuncêliye ve Arnawudiye'ye dönüşür, yani -iye eki (Türkçedeki -lık/-lik/-luk/-lük soyut kavramları oluşturan sonekin karşılığı) özel isimlerde yer adı bildirir. Bunun Osmanlıca'da olup olmamasıyla ilintisi yoktur. Mirzali (mesac)
Ayrıca Osmanlıca (daha doğrusu Arapça) kaynaklı -iye sonekin Zazaca'daki karşılığı -iyadır. Mesela Türkiye ve Suriye gibi isimler Zazaca'da Tırkiya ve Suriya olur. Yani -iye ve -iya sonekleri birbirinden farklı ve her ikisi de ayrı olarak Zazaca'da mevcuttur. Mirzali (mesac)
Demek istediğini anlıyorum da en:Wikipedia:Identifying reliable sources biliyorsundur. halk ağzı bir kaynak değildir. Özgün araştırmaya girmemek lazım. anladığım kadarıyla diğer kullanıcıların bazen senin katkılarına "uydurma" demeleri de bundan kaynaklanıyor olabilir. Ne dersin ? Boliye, Mudurniye'nun yanlış olamdığını ve yaygın olduğunu gösteren herhangi kaynaklar var mı elinde ? Takabeg (mesac) 11:19, 2 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Zazaca'nın çok eskiye dayanan bir edebiyatı olmadığından kaynak gösteremem. Fakat Kürtçe isimler de Türkçe'dekine uymaz. Burda herkes kendi dilinde tanımlamalarını yapar. Buna ne dersin? Mirzali (mesac)
bence mevcut olan zazaca kaynaklarına dayanılarak adlandırılmalıdır. kaynak derken yayımlanmış, basılmış kaynakları kastediyorum. Takabeg (mesac) 11:31, 2 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
ayrica googleda boliye + tırkiya ile arattirdigimizda sonucun hic cikmamasi da bunun guvensizligini ispatliyor. degil mi ? Takabeg (mesac) 11:42, 2 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Elimde bulunan Zazaca kitapların birinde (sayın Hüseyin Aygünün "Eve Tarıxê Ho Têri Amaene"de) mesela Estemol, Heleb, Mamekiye, Niğda, Qısla, Tuncêliye ve daha bir sürü yerlerin adı Zazaca olarak geçiyor. Diğer kitaplarımı da (tekrar) incelersem, eminim bunlardan da kaynak gösterebilirim. Mirzali (mesac)
insallah. amin. Takabeg (mesac) 11:50, 2 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Bu yaştan sonra yalan söyleyecek halim yoktur. Kitaplığımda yığınlarca kitap var. Zazaca benim ilk konuştuğum anadilimdir. Ben 1990'dan bu yana da yazılı olarak bu dille ilgileniyorum. Öyle başkaları gibi dilde olmayan şeyleri uydurmak bana göre yakışık almaz. Mirzali (mesac)
Yalan söylediğini söylemedim ve söylemiyorum. en:Wikipedia:Verifiability (tr:Vikipedi:Doğrulanabilirlik) Wikiprojectlerin temelidir. Ne demek istediğimi anlamışsındır. İyi çalışmalar. Takabeg (mesac) 13:18, 2 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Anladım, sağ olasın! ;-) Mirzali (mesac)

Akdeniz ve Karadeniz[çımeyi bıvurne]

Kategoriye:Mıntıqaya Deryayê Sıpêy yanlış değil mi ? Anladığım kadarıyla bu Ak + Deniz yani Kategoriye:Mıntıqaya Deryayê Miyanêni ile aynı. Takabeg (mesac) 03:01, 4 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Evet haklısın, hata benim. Doğrusu *en:Category:Black Sea Region - Kategoriye:Mıntıqaya Deryayê Siyay olmalıydı. Mirzali (mesac)
Az sonra ilgilenecektim. Halletmişsin. Eline sağlık. Takabeg (mesac) 23:54, 4 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Kategoriler[çımeyi bıvurne]

Rica etsem şunları Zazacalaştırabilir misin ?

Category:People associated with Koçgiri Rebellion

Category:People associated with the Dersim Rebellion

Takabeg (mesac) 04:15, 4 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Kategoriye:Merdumê ke be Terteleyê Qoçgıriye ra eleqedarê
Kategoriye:Merdumê ke be Terteleyê Dêrsımi ra eleqedarê
- Mirzali (mesac)

Merdum, Şar, Kes... bunların kullanımlarında kriterler var mı ? Takabeg (mesac) 22:35, 4 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

merdum = insan, adam
şar = el (ahali), halk
kes = kişi, şahıs, kimse
mılet = millet, ulus
- Mirzali (mesac)

Hmm. "XXX yılında doğmuş olanlar" (Merdumê ke 1878 de biyê) derken merdum tercih edilip "Y ile iglili (alakadar) olanlar" (Kesê ke be Terteleyê Dêrsımi eleqedarê) derken kes kullanılıyor da ikisi arasında ne tür fark var acaba ? Tutarsızlık ortaya çıkmıyor mu ?Takabeg (mesac) 23:58, 4 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Şimdi dili tek düze siyah-beyaz düşünmemek ve olanca sözcük dağarcığıyla kullanmak gerek, diye düşünüyorum. Ama kategoriler açısından madem bir tutarsızlık teşkil ediyorsa, merdumu kullanmak daha uygun olur bence, ki bu kese nazaran daha somut bir kavramdır. Yani kes herhangi bir kişiyi, merdum ise belirli birini dile getirir. - Mirzali (mesac)

{{Suke}} şablonunun {{Sûke}} olarak değiştirildiği için bir sürü maddelerin bilgi kutususuz kaldıkları anlaşılıyor. Bu tür işlemler bot ile halledilebilir. Karber:とある白い猫'ya danıştığımda kendisi memununiyetle yapacağını söyledi. Ancak bunun gibi bot işlemlerin interwiki ve diğer basit işlemlerin dışında kaldığı için ayreten Zazaca Wikipediasının bürokratı tarafından bot flag'ın verilmesi gerekmektedir. Takabeg (mesac) 22:35, 4 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Desim ve Dersim[çımeyi bıvurne]

Selam. Belki Desimlu Aşireti'nden Dersim Sancağı'na adlı makaleyi okumuşsundur. Kısaca Tanzimattan önce Desim (orijinal) yaygınmış ve daha sonra Dersim yaygın olmuş. (Büyük ihtimalle) u harfi yanlışlıkla r olarak yazılmasından kaynaklanıyormuş. Bana mantıklı geldi. Takabeg (mesac) 11:05, 7 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Birde aynı makalenin yazarı Aşağı Abasan'ın Seydanlıya ve Yukarı Abasan'ın Şıh Hasanlı bağlı olduklarını yazıyor (pp. 33-34). Takabeg (mesac) 11:12, 7 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Şunların Zazacasını öğrenebilir miyiz ?

Takabeg (mesac) 11:30, 7 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Kategoriye:Avoqati varmis. Takabeg (mesac) 12:45, 7 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Eline sağlık. Şablon:Portal:Ewropa, Şablon:Portal Klubi, Şablon:Portalê Afrika kaldı :) Takabeg (mesac) 00:27, 11 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Senin de eline sağlık! O portallerin de içini boşalttıktan sonra sileceğim. Mirzali (mesac) Şablon:Done! - Mirzali

Birde Kategoriye:Portaldekiler de çekildek portalleri dışındakiler silinsinler. Kategoriye:Sukê İrani, Kategoriye:Sukê İran gibileri halletmek için bot çalışmaları lazım, bize. Karber:Belekvor hayatta mı ? Takabeg (mesac) 01:41, 11 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Belekvoru ben de senden soracaktım. Sen tanıyor musun onu şahsen? Çok uzun zamandır yok. Mirzali (mesac)
Sadece wiki ortamında tanışıyoruz. Bot flag verme yetkisine sahp tek kullanıcı sanırım.Takabeg (mesac) 04:44, 12 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Anladım. Bıra Asmên'den soracağım onu, o tanıyor kendisini. Mirzali (mesac)

G5. Creations by banned or blocked users.[çımeyi bıvurne]

Selam. 78.161.22.148, 78.161.35.107, 78.161.0.56, 78.161.13.237 gibi IPler User:Erdemaslancan'ın kuklalarıdır. Dolayısılya wikiprojenin politika gereği bunların açtıkları sayfalar silinmelidir. İyi çalışmalar. Takabeg (mesac) 17:11, 11 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Tekrar selam. Bu mesajın en:Wikipedia:Civility politikasının sınırnı zorluyor. Senin kendi hesabını engellemeyeceğine göre, çok dikkatli davranman gerektiğini düşünüyorum. Bu arada 78.161. ile başlayan IP adreslere range block uygulanırsa faydalı olacağını düşünüyorum. Ne dersin ? Takabeg (mesac) 21:27, 11 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Değerli dostum, bugünkü durumu görünce kendime bir an hakim olamadım. Senin açından özür diliyorum, bu olumsuzluklardan dolayı kusuruma bakma. Gereğini yapacağım, yardımların için çok teşekkür ediyorum. - Mirzali
Boyle bir sayfa varmis. Pelê xasi'den girdim. Takabeg (mesac) 08:14, 12 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Şablon:Done! - Mirzali

Bu kullanici Erdenaskabcan'in kuklasi ya da canli kuklasidir. Takabeg (mesac) 08:53, 12 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Dostum boş ver! Haşa senden, ben o ne idüğü belirsizin nerde ne kadar kuklası varsa (IPler de dahil olmak üzere) hepsini biliyorum. Ateş de olsa cürümü kadar yer yakar. O insaflı ve izanlı bir insan olmadığı sürece, onu hiç k'ale almaya bile değmez. İyisi mi biz işimize bakalım. Mirzali (mesac
Boş vermeyelim :) Eğer bütün IPlerini biliyorsan, şunların kukla olup olmadığını kontrol eder misin ? : 68.3.67.81, 87.177.221.163, 68.3.67.81, 87.177.221.163. Kuklaları tarafından oluşturan maddeler ise silinsinler. Takabeg (mesac) 09:31, 13 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Iyi. Temizlik icin eline cok saglik. Sanirim cekildek portalleri haricinde sadece {{Portal Klubi}}'dekiler kaldi. Takabeg (mesac) 13:26, 12 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Yukarıda silinmesi gereken sayfanın sayısını 4000 demiştim ama Dora Xelq‎, Dora Tarix‎ şablonlarını silersen o sayı 1500 civarında olacak. Yani maddenin kendisinde sorun olmasa da o şablonları dahil ettiği takdirde silinmesi gereken madde olarark sayılıyor. Takabeg (mesac) 02:14, 13 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
İkisi de aynı şey ("z" ile olanı yanlış yazılmış), ancak doğrusu Kategoriye:Mıhendisiye olmalıdır. - (Mirzali)
Mıhendisiye = Engineering mi ? Engineers 'in Zazacasi ne ? Takabeg (mesac) 12:58, 13

Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Mıhendisiye [-iye] = Engineering, Mıhendisi [-i] = Engineers - (Mirzali)
"İnsan hakları" - (Mirzali)
"Çocuk oyunları", "Oyun ve vakit geçirme" [doğru yazılımı: (Kategoriye:Kay u Wextravêrdene, isim olarak bitişik yazılır) - (Mirzali)
Bu bizim akıllının uydurduğu bir tamlamadır. Bununla "kemirgen hayvanlar" demek istemiş sanırım. - (Mirzali)
Burda biri "Kar u Pêşe"yi (İş ve Hüner) sonradan eklemiş kategoriye. Bunun içeriğini boşaltıp sildim. Doğrusu Kategoriye:Kar u Senate olmalıdır. - (Mirzali)
Evet, daha doğrusu "işadamları". - (Mirzali)
Kılame "şiir, ezgi, türkü" anlamlarına gelir. Bu kategorideki Kılame, Meşo maddeleri ansiklopedik değil sanırım, bunları kendi özel sayfama aktaracağım. - (Mirzali)
Birinde harf hatası olmuş. Hatalı olanın içeriği boşaltılıp silindi. Türkçedeki "kap kacak" anlamındadır. - (Mirzali)
  • Senata rındeke terimi fine art'tır herhalde ama Zazaca mi ? Kürtçe gibime geldi de :)
Evet Zazaca'dır, ancak madde içeriğinde yine yanlış yazılmış (saçmalanmış) başlıklar vardı. O yüzden sildim hepsini. - (Mirzali)
Bak! - (Mirzali)
Sonuncusunu botla halledelim.
Doğrudur, şar halk anlamında geçer burda. Zira xelq yabancı sözcük olduğu için yapay gelir. (Mirzali)
  • Iyi geceler. Konya'nin koyleri: Iste soz konusu kullanicinin okuyucularimizi aptal yerine koydugu anlasiliyor. Silme niyetin yoksa hemen duzeltmene gerek yok. Vaktin oldugunda duzeletebilirsin. Benim o sahte maddeleri duzeltme niyetim yok. Sifirdan yazabilirlim ama. Eninde sonunda benim silme yetkim olmadigi icin vaktin oldugunda duzeletebilirsin ya da baskalar duzeltebilir. Soz konusu kullanici sirf madde sayisini artirmak amaciyla "Copy & Paste" yontemiyle mass product yapmistir. Fakat herşeyin bir sınırı vardir, Kategoriye:Beşiktaş, Kategoriye:Fenerbahçe'dekilere bakar misin ?
Ah be dostum, biliyorum. Sen gel bir de bana sor. Tam iki yıldır ona anlatmaya çalıştım. Sonunda adam kalktı bize muhalefet olmaya başladı. Üstelik yaptığı tehdit, küfür ve hakaretler de cabası. (Mirzali)
Şablon:Done! - Mirzali
Evet, iki eşanlamlı terimlerdir. Ikisini "Pehlewki" maddesinde birleştirdim. (Mirzali)
Evet! Şablon:Done (Mirzali)

Takabeg (mesac) 12:35, 13 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Selam. Bu tür kişisel ileşitimleri Wikipediaya aktarmak için ilgili kişiler (mesajleşenler yani)den izin aldın mı acaba ? Bunlar sadece Wikimedia'nın privacy policy değil gerçek yasalara (TCK dahil olmak üzere) göre de suç sayılan şeydir. Tabi izinleri aldıysan sorun değil. Almasıysan derhal silmeni tavsiye ederim. Takabeg (mesac) 23:50, 14 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Sevgili dostum, işte o sözkonusu kullanıcıyla iki yıl zarfında yaptığım mülakatın ispatıydı o yazışma. Bunu herkes okusun istedim. Keza bana karşı yapmadığı iftira, tehdit, küfür ve hakaret kalmadı. Neyse, madem bu sakıncalı bir durum oluşturuyorsa ben de sildim gitti. Mirzali

Copyright violation[çımeyi bıvurne]

Selam. Karber:Mirzali/‘Kurdi’ değil sadece ‘Zazaki’ Radikal'da çıkan yazı değil mi ? Telif haklarını ihlal etmiş oluyorsun. Maddelerin yanısıra wikiprojektin herhangi sayfada telif ihlal edilmemeli. Sadece bu sayfa değil birkaç sayfaları buldum. Ayrıca telif ihlal ettiği tespit edildiğinde onları kendi bilgisayarında saklayabilirsin ama wikiprojekt üzerindeki kendi kişisel sayfalarına aktaramazsın. Birde Kategoriye:Besterede yer alan kaynaksız ve gerekçesiz dosyalardan haberin var mıdır ? Public domain olanları zaten Commons'a aktarılabilirler. Public domain değilseler yani telif hakları saklı ise de kanunen alıntı yapılabiliyor. Ancak bir maddede bir konuyu anlatmak için şart ise alıntı yapılabiliyor. Telifli olanların birçok maddede kullanılması kabul edilmez. Kaynak ve gerekçe gösterilmeden kullanılıamaz. Eğer telif meselesine hakim değilsen meta.wikimedia yoluyla üç aylığına geçici admini tayin edebiliriz. O takdirde Zazaca ile yürütülen kardeş projeleri (sözlük, kaynak gibiler)'in adminleri, eğer onlar yoksa diğer dildeki Wikipediaların adminlerinden rica edebiliriz. Takabeg (mesac) 09:10, 15 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

P.S. En azindan kaynak gosteriliyorsa "non free fair use" icin gerekce bulabiliriz. Takabeg (mesac) 11:51, 15 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Bazı resimlerin Wikimedia Commons'dan alınmış müsadesi var. Bunun kaynağı belirtilmiştir. Bunlara benim de kaydettirdiğim birkaç resim dahildir. Sen bunları da silinmeye aday göstermişsin. Mirzali
Wikimedia Commons'dan alınmış dosyalar derken ? Eğer aynısı alındıysa, aynı dosya Commonsta mevcut ise projelerde silinir. Takabeg (mesac) 12:19, 15 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Projelerde kullanılmak üzere Wikimedia Commons'dan sözkonusu dosya ile ilgili müsade alınır. Bunun aynısı değil de başka bir dosyasının alınması nasıl mümkün olabiliyor? Zaten "o" dosyayı kullanabilmek için Wikimedia Commons'a aktarılıyor. Mirzali
Burada F8'de anlatiliyor. Diger wikilerde de aynen uygulaniyor. Takabeg (mesac) 12:24, 15 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Ornegin Dosya:GüllüKaya0002.JPG Commons'ta mevcut oldugu icin projelerde silinir. Takabeg (mesac) 12:32, 15 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Bu dosyayı Commons'a aktaran benim zaten. Dosyanın Commons'ta bulunmasının başka amacı ne olabilir ki, eğer projelerde kullanılmayacaksa? İngilizce anlayışın ne düzeyde bilmiyorum, yoksa ben mi yanlış anlıyorum. :-) Mirzali
Sanirim Almancan iyidir. de:Hilfe:Dateien nach Commons verschieben sayfasi sana yardimci olacaktir. Takabeg (mesac) 12:47, 15 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
İşte, daha en başından belirtiliyor: "Bei den meisten Bildern auf der Wikipedia ist es sinnvoll, sie früher oder später auf die Commons zu verschieben, damit sie allen Wikimedia-Projekten zur Verfügung stehen. (Many files have been uploaded to Wikipedia. A long-term project under way is to move free content files—including images and audio—to the Wikimedia Commons. The Commons provides a central location for files for use on all Wikimedia Foundation projects.)" Benim İngilizcem ve Almancam da çok iyidir. Mirzali]
Commons'a aktarilan dosyalara {{Now Commons}} de:Vorlage:NowCommons, en:Template:Now Commons (Zazaca Wikipediasinda su an yok, o yuzden normal deletion etiketi ekledim) etiketi eklenir ve dosya silinir. Takabeg (mesac) 13:27, 15 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Şablon:Done - Mirzali
Sevgili dostum, bütün bunlardan haberim var. Hepsini gereğince halletmek için zaman gereklidir. Mesela Zaza dosyasını diğer vikipediler de kullanmış. Bana öyle geliyor ki sen gereğinden fazla kurallara takıyorsun. Benim sana anlatmak istediğim, eğer commonsdaki dosyaları kullanamayacaksak, commonsun ne anlamı kalıyor o zaman? Gerekli dosyaları nerden temin edeceğiz o vakit? - Mirzali
Ne yazik ki Zazaca Wikipediasinda telif sorununun simdiye kadar ihmal edildigi ortada. Benim gereginden fazla kurallara taktigimi sanma. Geregini yapiyorum sadece. Silinmesi gereken Zaza degil buradakidir. Takabeg (mesac) 15:00, 15 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Haklısın da, durum malumundür. Her gelen kafasından bir şeyler aktardı. Hâlâ olanca tahripleri ve yanlışları vs. düzeltmek ve düzenlemeyle meşgulüz. Hangi bir yere yetişeceğimizi şaşırdık. Zamanla olacak inşallah. - Mirzali
Her insanin vakti sinirlidir. Zazaca bilen de azdir. Su an bu ortamda sadece sen Zazacaya hakimsin. Zazaca Wiki icin onemli oldugu dusunulen konulara onculuk verilmesi gerektigine inaniyorum. Hangi konularin onemli olup olmamasi gorecelidir ve kisiden kisiye degisir. Yine de Yeniceova'nin koyleri, hatta Kolombiyanin kasabalarina nazaran Zaza tarihinin, Dersim'in daha onemli oldugu tartisilmaz. Okurlarin Zazaca Wikiden beklentileri yani okumak istedikleri konu da Kolombiya degildir. Bu ortamda Zazacaya hakim tek kisinin o tur maddeleri duzeltmekle mesgul oldugunu gorunce uzuluyorum acikcasi. Benim onerim toplu silme:
1. cok kisa ve anlamsiz maddeler, ozellikle mass production yontemiyle olusturulan ve hangi maddeye bakarsak ayni icerigi okudugumuz maddeleri acimadan silmek. O maddeleri duzeltmek icin vaktimiz yetmez ve degemez.
2. Bunlari yok ettikten sonra geri kalanlari duzeltecegiz ve rahat rahat yeni maddeleri olusturalim. Takabeg (mesac) 16:19, 15 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Sevgili dostum, daha temizlenecek ve düzeltilecek o kadar çok madde var ki, bunların hepsini düzenlememiz gerekir. Ancak, önemli konuların önceliği konusunda haklısın. Ben de içeriği anlamsız ve boş maddeleri siliyorum zaten. - Mirzali

Şablonlar[çımeyi bıvurne]

{{PD-Turkey}}, {{PD-self}} oluşturdum (gerç sadece İngilizce Wikipediasından aktardım, vaktin olduğunda Zazacalaştırırsan sevineceğim.). PD-self için özellikle kaynak göstermemize gerek yoktur. Ben telif sahibiyim kamu malı olsun demek yani. Aslında çekiliş tarihi gibi ayrıntılı bilgilerin verilmesi lazım, ama şimdilik onları geçelim. Tam olarak bilgilendirildikten sonra Commons'a aktarılabilirler. Aktarılmak şart değil gerç. PD-Turkey ise aslında kaynak da verilmelidir. Ancak gazetelerin yayım tarihleri belli olduğu için bazı dosyalara uyguladım. Bunların dışında PD-textlogo oluşturmayı (daha doğrusu diğer wikiden alıp yapıştırmayı :)) düşünüyorum. {{Non-free use rationale}} var. Sanırım Erdemaslancan'ın işi (silelim mi ? :)))). Bunu pekiştirmemiz lazım. Mesela {{Non-free fair use in}} 'nin de ilgili dosyalara eklenmesi lazım. Dosyada kaynak gösterildiği takdirde bu Non-free fair use oldukça kullanışlı olacaktır. Eninde sonunda kaynak şart. Zazaca Wikipediasının ve Zazacanın kendisinin geleceğinden çok endişeliyim. O yüzden elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Zazaca Wikipediasının temelini oluşturalım. Takabeg (mesac) 22:34, 15 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Şablon:PD-user‎ ve Şablon:PD-self‎ şablonlara Commonsta mevcut olan Zazaca metinlerini yapıştırdım. Oradaki Zazacanın doğru olup olmadığını bilmiyorum, tabi. Şablon adlarının da Zazacalaştırsak ? :Şablon:MŞ-karber ?, Şablon:MŞ-??? Şablon:PD-Turkey (Şablon:MŞ-Tırkiya)'nın Zazacasını bulamadım. Takabeg (mesac) 02:04, 16 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

PD'nin açılımı nedir? Bunu MŞ olarak nasıl çevirdin? Şablonlardaki Zazaca berbat, vaktim olduğunda bunları ceviririm. Onun dışında düşüncen güzel. Mirzali
Commonsta yer alan dosyalarını tıkladıktan sonra Commons'a geçtiğimizde orada bazı şablonların Zazaca metinleri gösteriliyor. Ona göre, public domain = malê şari. Hatalı mı acaba ? Takabeg (mesac) 00:02, 17 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Hayır, doğrudur! - Mirzali

Selam. Portal:Zagon sayfasini protect eder misin ? Botlar super akilli ya :)) Takabeg (mesac) 11:36, 16 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Şablon:Done - Mirzali

Wiki projelerin maddeleride imza kullanılamaz (atılamaz). O yüzden kullanıcılara ait imzaları kaldırıyorum. Ancak kullanıcılara ait olmayan (olmadığını düşündüğüm) imzaları da buluyorum arada bi. Anladığım kadarıyla bunlar başkalar tarafından buraya eklenmişlerdir. O halde telif ihlali yaratma ihtimali söz konusudur. Bunu nasıl halledeceğiz ? Hele Ekonomi/Dabare de Gıraneya Hêrnoxun maddesinde telifli olduğu ve izin almadan kâr amacıyla kullanmak yasak diyor. Bildiğin gibi Wikinin içerikleri kâr amaçlarına açık. Dolayısıyla o madde silinmli. Birde İstatistik başlığıyla içeriği uyuşmuyor. Wikipediya Zazaki maddesine aktarılsın mı ? Takabeg (mesac) 12:49, 16 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

: Şablon:Done! Bu imza ve telif hakkı konusu zaten 2006 yılında başladığımızda sayın İremet'le tartışmaya vesile olmuştu. Bence buraya uymuyor ve silinmesini daha uygun buluyorum. Mirzali

Eline çok sağlık. Sabahladın herhalde. Allah kolaylık versin. Takabeg (mesac) 06:16, 17 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Evet! Senin de eline sağlık. Yardımların için çok sağol. Mirzali
  • Baba maddesine ayrıntılı bilgileri ekleyecek misin ? Şu an mevcut metni Sey Rıza maddesine aktarıldı.
İyi yapmışsın, sağ olasın. Ben de tekrar sildim. Ayrıntılı bilgileri daha sonra müsait bir zamanda eklerim. (Mirzali)
  • Nuskar ile nuştekar arasındaki fark tam olarak nedir ? Takabeg (mesac) 14:13, 17 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Böyle bir şablon eklenebilir ya silinebilir. O madde ile ilgilenecek kullanıcıların tercihine kalıyor. Ama şablonun geçerlilik süresi 1 hafta.
İkisi de aynı anlamda, ancak nuştekar kelime türetim şekli olarak daha uygundur. - Mirzali
O zaman Kategoriye:Nuskari içinde yer alan maddelerin temizlenmesinden sonra birleştirelim. Kategoriye:Nuştoği nedir?
Dediğin gibi yapalım. Nuştoğ(i) = yazan(lar), yazar(lar). - Mirzali

İleride ve gerektiğinde ülkelerine göre, etnik gruplarına göre, dillerine göre kategorilerin oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Şunlar nasıl denir ?

Eline sağlık. Ancak hem Category:Turkish writers hem de Category:Turkish language writers, Writers in Turkish Kategoriye:Nuştekarê Tırki - zıwanê Tırki, zıwanê Zazaki, zıwanê Kurdki terimleri kullanılabilir mi bu kategorilerde. Yani mesela Türkçe ile yazan yazarlar, Zazaca ile yazan yazarlar gibi.Takabeg (mesac) 15:36, 19 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Evet, kullanılabilir.
Category:Turkish language writers = Kategoriye:Nuştekarê zıwanê Tırki
Category:Zazaish language writers = Kategoriye:Nuştekarê zıwanê Zazaki
Category:Kurdish language writers = Kategoriye:Nuştekarê zıwanê Kurdki
Mirzali
Şablon:Done! Kategoriye:Futbolwan - Mirzali
Seni takdir ediyorum dostum. Sözde anadili Zazaca olan birinin kurduğu tamlama sözlerini görüyorsun. Kaldı ki bu kişinin Zazaca'nın yapısına uygun cümle kurması ne oranda olabilir, ona göre düşün. Senin de fark ettiğin gibi Kategoriye:Klubê futbolê Tırkiya doğrusudur.
Evet, Şablon:Done! İkisini Sey Qaji altında birleştirdim. - Mirzali
Evet, Şablon:Done! Hepsini Kategoriye:Musewitiye altına aktardım. - Mirzali
Sanırım tam olarak anlatamamışım :)
Qıraliyetê Yewbiyayey çoğul şekli olur. Sözü edilen tek bir kraliyettir. Buna göre Qıraliyeto Yewbiyaye olmalıdır. Ancak, biz burda qıralı qral ve qıraliyeti de qraliye olarak kullanmışız. Böylelikle Qraliya Yewbiyayiye daha uygundur. - Mirzali
    • Great Britain (Britanyaya Gırde) adasında yer alan England, Scotland, Wales ve İrlanda adasında yer alan İrlandaya Zımey'den oluşturulan bir krallıktır. Dolayısıyla Britanyaya Gırde dediğimiz zaman İrlandaya Zımey'i dışlamış oluyoruz :) O yüzden de Qıraliyetê Yewbiyayey (doğru mu) gibi başlığının tercih edilmesi uygundur, bence.
Ama ansiklopedide bu krallıklardan da ayrı ayrı söz edilir. - Mirzali
Sendeki sözlüğün yazarı kimdir? Ancak, sözcüğün "q" ile söylenmesi hatalı değildir. Zazaca halk ağzında "k"lerin "q" olması doğaldır. Bu ses özelliği doğu dillerine özgüdür ve bu durum Azerice'de de vardır. (Bu arada Azerice vikipedisinde son zamanlarda Arapça yazısıyla yazılmış makaleler görüyorum. Bunun nedenini biliyor musun?) - Mirzali
Arapça yazısı derken metinleri mi Arapça, yoksa Arap (Fars) harfiyle yazılan Azerice metni mi kastediyorsun ? Hangisi olsa da sebebini tabi ki bilmiyorum :) Takabeg (mesac) 14:10, 19 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
heywani tekil hali olan heywan'ın çoğul halidir. İkisini heywan madde başlığı altında birleştirdim. - Mirzali
Evet, bazı yerlerde gelişigüzel yersiz kullanılmış. Bu zamanla silinip düzeltilecektir. - Mirzali
Şablon:Done! ("Dünya yazarları" silindi.) - Mirzali
İkisi de sanatçı demektir. - Mirzali
"d" ile olanı Zazaca ses yapısına ve söyleyişine uygundur. "t" ile olanı daha ziyade Türkçe'den esinlenerek veya etkilenerek yazılmış halidir, ki bu yanlıştır. "Arnavut" halkının adı Zazaca'da Arnawud'dur. (Hatta bu addan kaynaklanan bir de sıfat olarak kullanılan arnawud vardır ki, bu da inatçı, asi anlamına gelir.) Buna eklenen yer bildiren -iye (Türkçesi: -lık, -lik, -luk, -lük) eki ile Arnawudiye (Arnavutluk) olur. - Mirzali
Kaynaştırma harfi "-y-"yi (iki sesli arasında) ilk zamanlarda, çoğu kelimelerde olduğu gibi, bıra Asmên'den dolayı kullanmadık, ama Deryayo Adriyatik yazılımı daha doğru olurdu. - Mirzali
Ad tamlaması "-[y]ê" (eril) / "-[y]a" (dişil) ile.
Sıfat tamlaması "-[y]o" (eril) / "-[y]a" (dişil) ile.
İngilizce vikipedisinde de en:Category:Turkish people, en:Category:Kurdish people, en:Category:Arab people gibi kategoriler var. - Mirzali
İngilizce Wikideki en:Category:Turkish people = Kategoriye:Şarê Tırkiya manasında kullanılıyor. Commonstda ise Category:People from Turkey. Etnik Türkler içinse ayreten İngilizce Wikide Ethnic Turkish people, Commonsda Turks kategorisi de mevcut. Bu konudaki İngilizce Wiki kullanıcılarının tutumu sakattır. Orada Türkçüler ne kadar varsa anti-Türkçüler de o kadar vardır. O yüzden İngilizce Wikide Türkler olsun Kürtler olsun Zazalar olsun Orta Doğu ile alakalı maddelerde doğru iş yapılamıyor, ne yazık ki.
Anladım. O zaman, durum bu kategorilerin lazım olmadığını gösteriyor. - Mirzali
  • Kategoriye:Merdume Rusya ve Kategoriye:Şarê Tırkiya'ya bakar mısın ? Rusyalılar, Türkiyeliler için kullanılan kategorilerdir. Artık karar verelim. Şarê XXX olsun mu yoksa Merdumê XXX olsun mu ? Bu XXX'liler kategorilerini diğer ülkelere de uygulamayı planlıyorum da...Takabeg (mesac) 03:56, 19 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
en:Category:Kurdish people kategorisi Kategoriye:Merdumê Kurdi'nin değil Kategoriye:Kurdi'nin (ayrıca Kategoriye:Kurd da mevcut) interwikisi. Kategoriye:Merdumê Tırki ve Kategoriye:Tırki (Kategoriye:Tırk) ile Kategoriye:Merdumê Erebi ve Kategoriye:Erebi (Kategoriye:Ereb) kategorilerinde de aynı durum söz konusu. Kürtler için iki basamak, diğerler içinse birer basamak fazladır anladığım kadarıyla.
Şarê XXX olsun bence. - Mirzali
Ancak yukarıda Category:Writers by ethnic group üçün Kategoriye:Goreyê grubanê şari nuştekari kullandın ya. Kategoriye:Şarê Tırkiya vatandaşlık için. Tırkiye'de yaşayan gayri-Tırki olanlar da dahil bir kategori.
Kategoriye:Goreyê grubanê qewmiyan ra nuştekari - Mirzali
İlkin bizim akıllının Kategoriye:Luks Erebey (en:Category:Luxury brands/tr:Kategori:Lüks markalar'dan esinlenerek) diye kullandığı sözü ben de Kategoriye:Erebey luksi (bıra Asmên'in yazım şekline göre) olarak çevirdim, daha doğrusu Kategoriye:Erebeyê luksi ("lüks arabalar") olması gerekir. - Mirzali
Bence Ferrari‎ dışında hiç lüks değiller. Zaten o maddeler de silinecek. Boş versek iyi olmaz mı ? Takabeg (mesac) 14:13, 19 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Bence de, zaten hepsinin içeriği copy&paste'li ve üstelikte gramer ve imla bakımından hatalı yazılmış. - Mirzali
wesait = taşıt, vesait. - Mirzali
Ah be dostum, bir sorunumuz daha işte! Bazı Kürtçü çevreler de Zazaca'yı "Bedir Xan"'ın Kürtçe alfabesiyle yazarlar. Bu da onlardan biri. Bu konuda da yeterince tartışmaya girmiştik burda. - Mirzali
  • Vaktin olduğunda Alişêr maddesini düzeltebilir misin ? Reyber tarafından teşvik (telkin) edilen Zeynel tarafından öldürüldü demek istedim. Takabeg (mesac) 12:07, 19 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Şablon:Done! - Mirzali
Çok sağol. Daste şoma dard nakone :) Kategoriye:Televizyonê İngıltere‎ mi doğru ? Yoksa Kategoriye:Têlevizyonê İngıltere‎ mi ? Bunların içinde yer alan maddelerin büyük bir çoğunluğu silinecek sanırım. Yine de soruyorum. Takabeg (mesac) 13:25, 19 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Senin de ellerin dert görmesin, sen de sağol dostum.
tele- ile başlayan sözcükler Zazaca'da her zaman têle-'dir. Bunun kökeni Eski Yunanca'dan "têlos τῆλος (uzak)"'a dayanır. - Mirzali
Anladim. Kategoriye:Televizyonê İngıltere‎ bosalttim ama dahasi varmis. Ayrica Kategoriye:Têlevizyoni ve Kategoriye:Têlevizyon (tekli) hangisi tercih edilir ? Takabeg (mesac) 14:54, 19 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Bence Kategoriye:Têlevizyon (tekli) olsun. - Mirzali
Açtım yine. Kilitlememin nedeni malum. - Mirzali
  • En kısa zamanda İngıltere, Gali ve Britanyaya Gırde maddeleri açağım. Birde Kategoriye:İngıltere kategorisinde yer alan qıralları gönderir (siler) misin ? Çok ama çok fena. Bunlar gibi binlerce madde bizi bekliyor. Takabeg (mesac) 13:43, 19 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Şablon:Done, kralları sildim. - Mirzali
Kelimenin aslı "cumhuriyet"'tir. Bunun Zazaca'daki yerel ağızlarında söylenişi kısalarak "cumurêt" şekline dönüşmüştür. Bence "cumhuriyet" olarak düzeltirsek daha iyi olur. Bu ağızlar konusunu da burda yine bayağı bir tartışmıştık. - Mirzali
Şablon:Done, boşaltılıp silindi. - Mirzali
Çok eline sağlık. Takabeg (mesac) 06:31, 20 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
  • 3075 madde birikti :) Diğer adminler istifa mi ettiler ? Zazaca Wikide de 2 yıl hiç katkı yapmamış olan adminlerin adminliğinin kendiliğinden düşürülmesi söz konusu mu ? Takabeg (mesac) 14:39, 19 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Bıra Asmên dışında diğerlerinden haberim yok. Adminlikleri henüz duruyor. Bu konu dil komitesinin işidir sanırım. - Mirzali
Dil komitesi ilgilenmez. Yerli Wikinin topluluğu tarafından karar alınır ve buraya Removal of access'e müracaat edilir. Gerç şu an topluluğumuz iki kişiden ibaret sanırım. Bence mühin konularda iki kişi ile konsensus oluşturulamaz. Daha önce dediğim gibi topluluğun olmamayışı büyük bir dezavantajdir. Takabeg (mesac) 06:31, 20 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Durumumuz çok vahim. Her tarafa dağılmış, asimile olmuş, sindirilmiş ve nihayetinde kaybolmuş bir milletiz. Sonuçta mantalite (zihniyet) olarak da birbirimizden, dilimizden ve özkültürümüzden uzaklaşmışız. Onun içindir ki bazı gençlerimizin yarım yamalak, kulaktan dolma Zazacası yetmiyor. Üstelik bu yanlışları kendi yöresinde varmış gibi göstermeye ve dayatmaya çalışırlar. Hal böyle olunca da koordineli bir çalışma mümkün olmuyor. Bu yüzden vikipedimizde olanca tahribat ve ihlallerin neticesini görüyoruz işte. Olumlu yönde ilerleyemememizin sebebi de düzenleme ve düzeltmelerin çok vaktimizi almasındandır. Yani anlayacağın buraya her yeni gelen destek değil, bilakis köstek olmuştur maalesef. Benim tek mücadelem dil (dilimiz ve kültürümüz) üzerinedir. Bunda şahsi bir emelim yoktur ve olamaz da. Dahası dini ve siyasi görüşlerden de uzak dururum. Bu yönden beni anlayacağını umuyorum. - Mirzali

Deletion loglarına bakalım:

Takabeg (mesac) 14:45, 19 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

  • Mümkünse Kategoriye:Nuskari kategorisindekilere öncelik verilirse sevineceğim. Kategoriye:Nuştekari ve alt kategorilerini düzeltmek için faydalı olacağını düşünüyorum. Takabeg (mesac) 01:59, 20 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Evet!, kayker = oyuncu - Mirzali
Hepsi "Amed Serla" diye biri tarafından saçmalanmış, ne olduğu belirsiz başlıklardı, bu yüzden hepsini sildim. - Mirzali
Aynı, başlık ve içerik olarak yanlış yazılmış olanı silindi. - Mirzali

Coğrafya maddelerinin silinme - kalma kriterleri konusunda danışmak istiyroum. Mesela Kategoriye:Sukê Kolombiya'daki maddeler gibi ülkenin dört tarafında tarihleri aynı, iklimleri aynı, ekonomik durumu aynı olunca artık bir madde olarak kalamayacağını düşünüyorum. Ayrıca bunların hemen hemen hepsinde interwikileri de yok. Ararsak bulabiliriz herhalde. Fakat ön bilgisi olmadan ilk defa bu maddeyi okuyan bir kişinin maddeyi okuduğunda maddede anlatılan yerini tespit etme imkanı yoktur. Böyle durumlarda silinsin diyorum. Buna benzeyen durum Kategoriye:Sûkê İrani'de de görüyoruz. İran'ın neresindeler ? Daha önce, en azından eyaletlere göre kategorilendireyim diyerek Kategoriye:Sûkê Azerbaycanê Rocvetışi‎ oluşturdum. Fakat bazen olması gereken maddeleri mevcut değildi, bazen de yazım hatasından dolayı çok zor buldum, belki de yanlış yapmışımdır. Vietmanca Wikide Türkiye'nin bütün köy maddeleri açıldı. O kadar zengin madde değiller de idare eder. Erdemaslancan'ın da keşke Vietnamca Wiki ile irtibat kurup onlardan öğrenseydi, gereksiz işi çıkarmazdı. Kategoriye:Sûkê Hindıstani da feciiiii. Gerç neresi olduğunu anlarım da bunları da silsek iyi olacak bence. Takabeg (mesac) 06:21, 20 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Têlevizyoni[çımeyi bıvurne]

Kategoriye:SKYTV ile Kategoriye:BBC'e baktın mı hiç. İçerikleri hemen hemen aynı. Sanırım ana maddeleri dışındaki copy&paste'li maddeler silinecekler. Brrde bazen kenal yazıyor bazen de qenal. Hangisi daha uygun ? Takabeg (mesac) 23:18, 20 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Gördüm, içinden çıkılmaz bir durum. Senin de dediğin gibi en iyisi ana maddeler dışındaki copy&paste'li maddelerin hepsini silelim. İkisi de yanlış, yani ne "kenal" ne de "qenal" doğrudur. En doğrusu qanaldır. Mirzali
Elüne çok sağlık. BBC World Service Television ve Living TV Group duruyo :) Takabeg (mesac) 13:59, 21 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Biliyorum, sona bıraktım onları ki, kolaylık açısından arta kalan kategori, şablon vs. gibi şeyleri de rahatlıkla silebileyim diye. En sonunda onları da sildim. Mirzali
Birde 1 TV Georgia ve Adjara TV'nin icerikleri tamamen ayni :) Takabeg (mesac) 14:49, 21 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Şablon:Done - Mirzali

Soru serisi III[çımeyi bıvurne]

Evet, doğru tesbit etmişsin. - Mirzali
qezaya sûka -> qezaya wılayetê değil mi acaba ? Takabeg (mesac) 15:02, 21 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Şablon:Done! - Mirzali
  • Koyê Munzuri doğru mu ? Munzur Dağı gibi. Munzur Dağları olmalı sanırım.
Evet, doğrudur. - Mirzali

Şunların Zazaca adlarını da öğrenmek istiyorum:

Dağlar, ve sıradağlar Kategoriye:Koy (Ko) sıradağların Zazacası nedir ?

ko = dağ, koy = dağlar, koyê rêzkiy = sıradağlar - Mirzali
  • Munzur Vadisi Milli Parkı
  • Munzur Dağları
    • Akbaba Tepesi (3462 m)
    • Kaf Tepesi (3369 m)
    • Katır Tepesi (3129 m)
  • Sürünbaba Tepesi (2192 m, Karaoğlan)
  • Çal Dağı (2342 m, Kabataş)
  • Mercan Dağları (Erzıngan)
  • Karasakal Dağları (Mamekiye - Pılemoriye arası)
  • Karaoğlan Dağı (Mamekiye)
  • Avcı Dağları (Pılemoriye)
  • Yılan Dağı (2950 m, Yukarı Umutlu)
  • Sarıçiçek Tepesi (1871 m, Pêrtage)
  • Kırklar Dağı (1897 m, Mazgerd)
  • Topatan Tepesi (2192 m, Xozat)
  • Karagöl Dağları
  • Palandöken Dağaları
  • Karaboğa Dağları
  • Gökdere Dağları
    • Kurt Tepesi (1978 m, Gökdere)
  • Akçakara Dağları
    • Koz Tepesi (2264 m)
  • İnceburun Dağları
  • Tecer Dağları
  • Otlukbeli Dağları
  • Köse Dağları
  • Esence Dağları
    • Esence Tepesi (3549 m)
  • Şeytan Dağları
  • Kaplıkaya Tepesi (Xarpêt)
  • Mastar Dağı (Xarpêt)
  • Küp Dağı (2088 m)
  • Şerafeddin Dağları
    • Şerafeddin Tepesi (2544 m)
  • Dallı Tepesi (3034 m)
  • Şahin Tepesi (2675 m)
  • Şehit Tepesi (1532 m)
  • Askerçayırı Tepesi (1592 m)
  • Bingöl Dağları
    • Dağkale Tepesi (3193 m)
  • Şakşak Tepesi (3057 m)
  • Karakaya Dağı (3115 m)
  • Buzgölü Tepesi (3162 m)
  • Köhmen Dağı (3045 m)
  • Sivri TEpesi (1931 m)
  • Kurtlu Tepesi (2711 m)
  • Güneşönü Tepesi (2078 m)
  • Çengelli Dağı (2596 m)
  • Güneydoğu Toroslar
  • Dördük Dağları (Malatya ili)
  • Şakşak Dağları (Malatya ili)
  • Ulubaba Dağı (Malatya ili)
    • Ziyaret Tepesi (2000 m)

Nehirler ve çaylar Kategoriye:Roy (Ro)

  • Munzur Çayı
  • Tahar
  • Mozat Deresi
  • Pülümür Çayı
  • Peri Suyu
  • Murat Nehri
  • Çaltı Çayı
  • Karabel Çayı
  • Tatlı Çayı
  • Nih Çayı
  • Kozluk Çayı
  • Kekikpınar Çayı
  • Göynük Çayı
  • Tuzla Çayı
  • Gülan Çayı
  • Karabudak Çayı
  • Çardaklı Deresi
  • Çayönü Deresi
  • Kaynarca Deresi
  • Bayram Deresi

Barajlar Kategoriye:Bendawey ? (Bendawe)

  • Keban Barajı
  • Özülce Barajı
  • Tercan Barajı
  • Dipni Barajı
  • Çipköy Barajı
  • Tercan Barajı

Geçitler Kategoriye: ?

  • Çimento Geçidi (Kemaliye)
  • Karababa Geçidi (Erebkir)
  • Övdelik Geçidi (Erebkir)
  • Örtülü Geçidi (Erebkir)
  • Tırnık Geçidi (Pali)
  • Çobantaş Geçidi (Göynük)
  • Kurucu Geçidi (Karakoçan - Bingöl arası)
  • Buğlan Geçidi (Solhan)
  • Kovalık Geçidi (Başköy)
  • Sipikör Geçidi (Erzıngan)
  • Kolçekmezdağ Geçidi (Erzıngan)
  • Sakaltutan Geçidi (Refahiye - Erzıngan arası)
  • Arpayazbeli Geçidi (Refahiye)
  • Sünübeli Geçidi (Gümüşakar)
  • Çorakboğazı Geçidi (Karacaören)
  • Karşar Geçidi (Divriği)
  • Karabel (Beypınarı - Beulucan arası)
  • Kızbeli (Çetinkaya - Beypınarı arası)
  • Kızıldağ Geçidi (İmranlı - Refahiye)
  • Kubbe Geçidi (Çolaklı)
  • Kömürhan Geçidi (Kale)
  • Koç Geçidi (Sivrice)

Hiç acelem yok. Vaktin oldukça eklersen sevineceğim. Ben de yer adları buldukça ekleyeceğim. Dağ, nehir, baraj, geçit için birer numune maddesini açarsan (ya da mevcut maddeleri numune maddesi olarak düzeltirsen) faydalı olacağını düşünüyorum. Diğer maddeler de ona göre açılacağız. Bu yöntem de bir nevi copy & paste sayılabilir ama kaliteli copy & paste olacak :) Takabeg (mesac) 03:38, 21 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Takabeg (mesac) 06:50, 21 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

  • Kategoriye:Sukê Rusya kategorisinde yer alanların neredeyse tamamı taslak kriterlerini sağlamıyor. Fakat Kategoriye:Sûkê Rusya kategorisindekiler kalabilirler (aslında taslak kriterleri sağlamıyorlar ama düzenli oluşturulmuşlardır). Ne dersin ? Ancak bazı başlıkların adlandırmaları ve yazımları Zazacaya uymuyorlar. Düzeltelim. Takabeg (mesac) 15:06, 23 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Kategoriye:Meclısê Mıletê Tırkiyayo Pil (TBMM) - Mirzali
Teşekkürler. Ama kafama yatmadı. Bu eskiden BMM idi. Yani T + BMM, Türkiye'nin BMM'si demektir. Meclısê Mıletê Pilê Tırkiya filan olabilir mi ? Takabeg (mesac) 11:49, 21 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
MM = "Meclısê Mıleti" : BMM = "Meclısê Mıletê Pili" : TBMM = "Meclısê Mıletê Piliê Tırkiya" ya da "Meclısê Mıletê Tırkiyayo Pil".
Bu durumda o zaman en iyisi sen Kategoriye:Meclısê Mıletê Piliê Tırkiya'yı kullan. Dikkat "Piliê" doğrudur, -i-ê- eklerinin ayrı manaları vardır (yani -i bir önceki isimden dolayı tamlayan ek, artı -ê bir sonraki isimden ötürü tamlanan ek), burda tek -ê- eki olursa eksik kalır ve her iki ekin arasına kaynaştırma harfi -y- de kullanılmaz, çünkü bu anlam kaymasına sebep olur. - Mirzali
Hayır, ikisi de eşanlamlı, yani aynıdır. Nemaz sözcüğü yöresel olduğu için, onun içeriğini nemac maddesine aktardım ve orda bir araya getirdim. - Mirzali

Selam. 1968 yılında Tokugawa hükûmeti devrildikten sonra dönemin başkenti Kyoto'da oturan imperator (İmperator Meiji) Edo'ya taşındı ve Edo'nun adı Doğu'daki başkenti anlamına gelen Tokyo olarak değiştirildi. diye yazacaktım ama dilim yetmiyor :( Vaktin olduğunda yukarıdaki bilgiyi eklersen sevineceğim. Takabeg (mesac) 09:44, 24 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Şablon:Done! - Mirzali
Merci. Takabeg (mesac) 00:10, 27 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Selam. Demin Podgorica maddesinin silindigini gordum de... bence taslak kriterini karsiliyor. Bunu da A1 ile silersek Zazaca Wikipediyasinda madde kalmayacak :) Takabeg (mesac) 21:46, 24 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Yanlışlıkla silmişim, geri aldım. (Bak!: Podgorica) - Mirzali
Hayır, ikisi de eşanlamlı, yani aynıdır. Ekonomiye sözcüğü dile daha yabancı olduğu için, onun içeriğini iqtısad maddesine aktardım ve orda bir araya getirdim. - Mirzali
Eline saglik. en:Economics (bilim dali olarak) = İqtısad ise en:Economy (genel manada) nin Zazacasi nedir ? Takabeg (mesac) 23:20, 26 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Bunun için debare (dişil sözcük) kullanılabilir. Ancak, birinci ve asıl anlamı "geçim" veya "geçinim" demektir. - Mirzali
Economics için Ulm-i İqtisadi (biraz Farsca gibi oldu ) gibi bir teriminin Zazacası ve genis manadaki "Economy" için İqtisad terimini kullansak ? Takabeg (mesac) 23:59, 26 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Evet aynıdır. Bizim akıllı laf olsun torba dolsun misali habire madde çoğaltmış. Bir de iki ayrı kimliklerinin birbirinden haberi yokmuş gibi davranmış. Oysa her iki maddenin içeriği tıpa tıp aynı olduğu halde. - Mirzali
Burda yönlendirmeyi yapan bendim. Zazaca söyleyiş yapısına daha yakın olduğu düşüncesiyle yaptım, keza Azerice ve Arapça'da da sonu "u" iledir. - Mirzali

Alduş'un köyler ve mezraları[çımeyi bıvurne]

  • Sutepe {Xızori), Kütüklü (Haşur), Gürgenli (Peşval), Güngörmüş (Pütürge), Nakışlı, Çobanpınarı (Bileyle), Saraycık (Masroni), Ağaçlı (Şevkan), Gündoğdu (Mışrak), Koşarlar (Nirin), Çifthisar (Merdis), Güzelsu (Cimik), Yayladalı (Givdiş), Gümüşkaşık (Keferdiş), Çamiçi (Şengil), Açma, Kılıç (Biyanko), Burçaklı (Jandırvenk), Beşgöze (örtiyan), Seyitmahmut, Korulu (Barzo), Dağdeviren, Aşağıdağlıca (Erbaun süfla), Yukarıdağlıca (Erbaun uyla), Köklüce (Ülbüş), Kesertaş (Perdeso), Oymaklı (Nefsi Gerger), Beybostan, Yeşilyurt (Venk), Üçkaya (Kömek), Cevizpınar (Bigo), Konacık (Bîbol) gibiler ise şablonda yer almıyor yani eksik. (nisanyanmap.com'a göre)Takabeg (mesac) 13:15, 25 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
  • Birde X ilinin Y ilçesine bağlı Z köyünün mezralarındandır 'ın Zazacasını öğrenebilir miyim ? Takabeg (mesac) 13:29, 25 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Şablon:Done, "Dumantepe"dir. Mirzali
Seyit Rıza'nın bir ara ikamet ettiği ve Alişêr'in karargâhının bulunduğu yer olası mı ? Tujik Dağı (Tajik Baba ?)'nın eteğinde bulunan köy mü ? Öyle ise o bilgileri de eklenilse çok faydalı olacaktır. Takabeg (mesac) 00:04, 27 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Kategoriye:Huner (tekil hali) daha uygundur. - Mirzali
Şablon:Done! Tekrar oluşturuldu. - Mirzali
Ah be dostum biliyorum, hangi biri değil ki. Geçen sene bir ara uzun süre giremiyordum hastalıktan dolayı. (Üzerine afiyet, kanser tedavisi gördüm.) O zaman madde sayısı az bir şey üç binin üzerindeyken, bizim akıllının copy & paste yöntemiyle bu sayı onyedi binden fazlasına ulaştı. Hâlâ hatasını kabul etmeyen bu zat, bak bana ne diyor burda. - Mirzali
Allah şifanı versin. kendini fazla zorlamazsan iyi olacak. Silme işlemi için geçici (mevsimli) admini tayin edelim, bence. Daha önce de dediğim gibi bu ortamda dile hakim tek kullanıcısın. O yüzden emeğinin silme işlemlerine değil düzeltmelere yönelmesi proje için daha faydalı olacaktır. Aklımda somut bir adayı olarak User:Reality006 var. POV pushing adminlerden değil ve hızlı çalışır. Ancak kendisi (öğrenci olduğu için mi bilmem) son aylarda o kadar aktive değil. Takabeg (mesac) 01:04, 27 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
İyi dileğin için çok sağol dostum. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu son olanlardan sonra kimseye güvenim kalmadı. Dediğin kimse güvenilir biri mi? Sonra da onunla uğraşmayalım? - Mirzali
Reality006 Türkçe Wikipediyasında hizmetli. Tarafsız ve adalet anlayışına sahip. En önemlisi de "POV pushing" olmamasıdır. Yani dayatma yapmıyor. Ancak en son Eylül ayında katkı yapmış... Takabeg (mesac) 01:38, 27 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Hemen ilginç bir şeye rastladım. Buraya bakar mısın? - Mirzali
tr:Kullanıcı:Hetanahetadan (tr:Kullanıcı:Erdemaslancan kullanıcı adını değiştirmiştir) yukarıda bahsetmiştim ya. O her hizmetliye aynı mesajı atmıştı. Takabeg (mesac) 02:01, 27 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Nerde yukarıda bahsetmiştin? Bunun kim olduğu açık değil mi? - Mirzali
Burada. Ama canli kuklasi degildi, sadece adini degistirmis. Takabeg (mesac) 02:20, 27 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Tamam, şimdi ben de gördüm. Okudun mu yazışmalarımızı? Biliyorum, benim ona karşı yazdıklarım da hoş değil, ama insanı bazen çileden çıkarıyor. Bu konuda senin fikrin nedir? - Mirzali
Ewet okumuştum. En iyisi karşılık vermemek. Gerektiğinde Wikipedinin politikalarını göstermek. Takabeg (mesac) 02:38, 27 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Şablon:Done! Kategoriye:Recisori - Mirzali

Takabeg (mesac) 05:41, 27 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Şablon:Done! - Mirzali

Zazaki Wikipediya üyeler ile ilgili maddeler[çımeyi bıvurne]

Erdem Aslancan kayda değer değildir. Araştırdığım kadarıyla Notability (people)'de gösterilen kriterlere göre Mirzali Zazaoğlu, Asmêno Bêwayir de kayda değerlik kriterlerini sağlamamakta. Birkaç makale yazmış olması bu kriterleri karşılamaz. Zaten bu orad]a çalışanların maddelerinin olması pek hoş değildir. Zira kendi niyetleri ne olursa olsun, dışarıdan bakıldığında kendi promosyon amacıyla Wikipediyi kullandıkları, hatta Wikipediyi kendi malı olarak kullandıkları düşünülebilir. Diğer üyelerini anlatan maddeler var mı acaba ? Takabeg (mesac) 10:13, 27 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Kendimle ilgili hususu anladım. Ancak, bıra Asmên aynı konuma girmez, çünkü onun yazarlığı (Ware, Miraz vs. gibi dergilerde, Şazadeo Qıckek Küçük Prensi Zazaca'ya çeviri kitabı, Enstituyê Zazaki'nin idaresinde etkin üyeliği) yanısıra Zazaca diyalektleri üzerine yazmış olduğu üniversite tezi vardır. - Mirzali
Sıraladığın etkenler Notability (people) kriterlerini karşılamıyor, maalesef. Mesela basit bir üniversite profesörünün de durumu aynıdır. Aslında kriterler konusundan ziyade anlatılan kişinin buranın üyesi ve admini olması dezavantaj olduğunu düşünüyorum. Anti-Zazaca wikipediya unsurlarına meydan vermemek için silinmesi iyi olacaktır. Asmen'in kendisine de soralım. Takabeg (mesac) 00:26, 28 Tişrino Peyên 2012 (UTC)
Tamam, ben durumu ona iletirim. Kendisi silerse daha iyi olur bence. - Mirzali
Şablon:Done - Mirzali
-a (-ya [iki sesli arasına kaynaşan -y- harfiyle birlikte yazılımında]) ile biten dişil sözcüklere eklenen izafe (tamlama) eki genel olarak -(y)a olmalıdır. Bunun karşıt görüşleri de vardır. Mesela bıra Asmên, sözcük -a ile bittiği için sözcüğe eklenen ikinci bir -a ekine taraftar değil. Bir de ona göre sıfat tamlamasında yalnız bu -a kalırken, isim tamlamasında bunun -ay olarak yazılmasından yanadır. Bu da biraz karmaşık ve kafa karıştıcı bir olay. Onun bu görüşdeki dayanağı arkaik unsurları ön plana çıkarmaktır. Keza -a ile biten sözcüklere eklenen ikinci bir -a sözcükleri okunuşta gereğinden fazla uzatıyormuş. Ancak, günümüzde farklı bir telafuz söz konusudur. Dolayısıyla bu yanyana gelen çift "a" sesi halk konuşmasında belirgin bir şekilde vurgulanıyor. (Yani bir önceki "a" sesiyle birleşen ek yazılışta -yaya olur, bunu -[ya-ya] diye hecelere ayırıp uzatarak değil de [aa] olarak okumalıdır.) Nitekim bu şekli yazıda da göstermemiz gerekir ki, sözcüğün yalın hali ile ek almış hali de birbirinden ayırdedilebilsin. Aynı şey kopula (koşaç) eklerinde de görülüyor. (Koşaç eklerinin dişil veya eril olarak birbiriyle karıştırılması da ayrı bir sorun teşkil ediyor.) Öbür türlü bir çıkmaza veya karışıklığa sebeb veririz ki bu da dilin akıcı yazılımına engel olur. - Mirzali
  • South Dakota - > Dakotaya Veroci, West Virginia -> Virginiaya Rocawani, South Carolina -> Karolinaya Veroci filan olabilirler mi ? Tabi, Zazaca ile yazılan kaynaklarda yaygın olarak kullanılmıyorlarsa, Wiki-icatlarına girmeden original adlarının kullanılması Wikipediyalarının adlandırma kurallarına daha uygundur.
Şablon:Done - Mirzali
Yanlış, doğrusu Kategoriye:Sinemayê dewletan ve Kategoriye:Goreyê dewletan ra sinema - Mirzali

İlk önce Kategoriye:Nuskari, Kategoriye:Sûki'dekileri silersen sevineceğim. Zira bu ikisi en kötü olanlardandır, geri kalan maddelerin Kategoriye:Nuştekari, Kategoriye:Sûki ve bunların alt kategorinde toplanması faydalı olacaktır. Ya da Erdemaslancan, Tadiranscopus, Abramoviç, Calanor linkleri oldukça yararlıdır. Bu linkler süreli copy & paste maddelerini takip etmene yardımcı olacaktır. Calanor'un başlatıtğı maddelerin büyük bir çoğunluğu kalabilir, ama Abramoviç'inki ise neredeyse tamamı gidecektir (mesela airline serisi, endüstri serisi toplca silinebilir). Arde'ninki ise Wikipediya serisi dışında kababilirler sanırım. Takabeg (mesac) 05:10, 29 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Kategoriye:Nuskarê Almani, Kategoriye:Nuskarê AlmanyaKategoriye:Nuştekarê Almani, Kategoriye:Nuştekarê Almanya Şablon:Done! - Mirzali
Kategoriye:Nuskar u Şairê SwêdiKategoriye:Nuştekarê Swêdıci Şablon:Done! - Mirzali
Kategoriye:Nuskarê MacariKategoriye:Nuştekarê Macari Şablon:Done! - Mirzali
Kategoriye:Nuskarê Polonyayıci Şablon:Done! - Mirzali
Kategoriye:Nuskarê Brezilyayayıci Şablon:Done! - Mirzali

Kategoriye:Kıtabê mıqedesi - Kategoriye:Kıtabê mıqeddesi Takabeg (mesac) 15:40, 29 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Şablon:Done! Mirzali

Umarim Almanlarda Martin Walser, Ludwig Uhland, Sioma Zubicky, Konrad von Würzburg, Kurt Tucholsky, Justinus Kerner, Ernst Emil Alexander Back, Yehuda ben Meir, Fritz Tutenbergi unutmamissindir. Ayrica Kategoriye:Nuskar u Şairê Swêdide de bir suru silinmesi gereken sayfalar vardir.

Şablon:Done! Mirzali

Franz Arnold, Achim von Arnim, Bırayê Grimmi, Hermann Hesse gibi maddeler icin ne dusunuyorsun ? Bana kalirsa acan kisilere sorulmasi iyi olacaktir. eger gelistirme niyeti varsa kalsin aksi halde silinsin derim. Takabeg (mesac) 11:09, 30 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Şablon:Done! Mirzali

Tankred Dorst, Michael Ende, Wernher von Braun'i da kontrol eder misin ? Takabeg (mesac) 13:01, 30 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Şablon:Done! Mirzali

Kategoriye:Nuştekarê Almani kategorisi Alman etnik grubuna girenlere mi uygulanıyor ? Yani XêTirki - XêTirkiya ayrımı gibi Xê Almani - Xê Almanya ayrımı da vardır sanırımç Takabeg (mesac) 11:09, 30 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Evet, var! Kategoriye:Nuştekarê Almanya -- Mirzali

Yine bi şeyi soracam. Zazacada â harfi kullanılmıyor herhalde. O yüzden mesela Kâzım Orbay'ı Kazım Orbay başlığıyla açmıştım. Kâzım mı daha uygun acaba ? Takabeg (mesac) 09:19, 30 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Bu harf Zazaca'da yoktur. Ancak, özel isimlerin orijinal yazılımında bir sakınca yoktur sanırım. Mesela Zazaca'da "ö" harfi de yoktur. Mirzali
Anladım. Takabeg (mesac) 09:30, 30 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Birde Kategoriye:İmperatorê Usmanıcan'daki maddelerin cogu cok kisa. Aslinda silinmesi gerekir. Baktım Made by Erdemaslancan :) Ancak mesela Sılêman I maddesini normal hale getirebilirsen, seninkini örnek alarak diğerlerini geliştirebilirim. Takabeg (mesac) 09:30, 30 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Şablon:Done! İçerik olarak anlatımı pek içaçıcı değil, ama şimdilik işine yarayacaksa... Yanlış kelimeleri bir yana, cümle yapısı da o kadar bozuk ki. Türkçe üzerinden düşündüğü gibi Zazaca'ya uyarlamaya çalışmış, ama hiç bir yerde dişe dokunur bir şey becerememiş. Hal böyle olunca insan bunca işin arasında düzeltmeye bile usanıyor. Sen Zazaca'nın yapısını anladığın halde, o sözde bir Zaza olarak hâlâ hiç bir şey kavrayamadı. İş ciddiye geldiğinde de adam bize uçuk ve ucube teorilerle yorumlarda bulunur. Mirzali

Sunu sadece merak ettigim icin soruyorum. München'in ü'sü Zazacaya geçerken niye ı olmamış ? Takabeg (mesac) 11:22, 30 Tişrino Peyên 2012 (UTC)

Aslında Zazaca'da "ü" harfi de yoktur. Bu yöresel olarak bazı kuzey Zazaca ağızlarında bulunur ve bu da "û"'dan kaynaklanır. Türkçe'de "ü" ile yazılan birçok sözcüğün aslı Arapça'da "و" ile yazılır. Bunun karşılığı da Zazaca'da "ı"'dır. Keza aslı Öztürkçe olan kelimeler de Zazaca'ya geçerken bu değişikliğe uğrar. Ama yabancı kaynaklı sözcüklerde bazı istisnalar vardır. Örneğin enstitu, Munix'deki gibi. Mirzali
Bir cümlelikti ve de yanlış yazılmıştı. Bir de bu Rusya'nın oblast ve diğer idare birimlerini henüz düzenleyemedik. Bu konuda kapsamlı araştırmam gerek. Mirzali
Esasen bir cumlelikti. Ancak bir kullanicinin (yanlis hatirlamiyorsam Karber:Tamara Ustinova) duzeltmeye calistigini gordugum icin ben de bir cumle ilave ettim. Takabeg (mesac) 20:26, 1 Kanun 2012 (UTC)
Nuştekarê Swêdıci = İsveçli Yazarlar - Mirzali
Hmm. Bu is de biraz zor imis. Ethnic Swedish olan Finlandiyali icin hangi kategoriler kullanilabilir ?
Nuştekarê + ülke adı (Nuştekarê Tırkiya, Nuştekarê Almanya gibi) olanlar people by country olduğunu zannediyordum. O yüzden Nuştekarê İsweci filan olacağını tahmin ederdim.) Birde Nuştekarê Amerikayıcı ile Nuştekarê DAY'i arasında hangisini tercih edecez ? Takabeg (mesac) 12:10, 1 Kanun 2012 (UTC)
Zazacaya göre doğru yazılışı Usman Efendiyo Babıc'dır. - Mirzali
Şablon:Done! - Mirzali
Şablon:Done! - Mirzali
Eline saglik ancak Kategoriye:Nuskarê Brezilyayayıci'dekiler duruyor :) Takabeg (mesac) 10:20, 1 Kanun 2012 (UTC)

Somut olarak Adonias Filho, Adriana Lisboa, Affonso Arinos, Antonio de Alcântara Machado, Antônio de Murilo Carvalho, Assis Brasil, Bernardo Carvalho, Carlos Drummond de Andrade, Cyro dos Anjos, Deonísio da Silva, Edilberto Coutinho, Euclides da Cunha, Ferreira Gullar, Gastão Cruls, Héber Fonseca, Hélder Câmara, Ignácio de Loyola Brandão, Jorge Amado, Jorge de Lima, José Américo de Almeida, José Lins do Rego, Joyce Cavalccante, João Cabral de Melo Neto, João Guimarães Rosa, Lygia Bojunga Nunes, Lygia Fagundes Telles, Manuel Bandeira, Moacyr Félix de Oliveira, Mário de Andrade, Paulo Coelho, Paulo Lins, Raquel de Queiroz, Raul Bopp, Roberto Drummond, Ronald de Carvalho, Rubem Braga, Rubem Fonseca, Rubens Figueiredo, Senhora Leandro Dupré maddeleri. Takabeg (mesac) 20:20, 1 Kanun 2012 (UTC)

Şablon:Done! - Mirzali
Ayrica kategoride goremedigimiz Macar yazarlar: Miklos_Vamos, Magda_Szabó, Sándor_Petőfi, Lestyán_Sándor, László_Petö, Géza_Ottlik, László_Nagy, Jókai_Mór, Ildiko_Marky, Lajos_Zilahy, György_Konrád, Ferenc_Karinti, Julio_Baghy, János_Vaszary, János_Rózsás, István_Örkény, İmre_Kertesz, Zsolt_von_Harsanyi, Agnes_Gergely, Erzsébet_Galgóczi, Milan_Füst, Ferenc_Herçeg, Ferenc_Göndör, Magda_Eggens, György_Dalos, Sandór_Csoóri, Ambrus_Bor, Béla_Jenbach, József_Balázs, Sandor_Weöres da silinsinler. Takabeg (mesac) 12:33, 1 Kanun 2012 (UTC)
Şablon:Done! - Mirzali
Tanınmış biri değil. Vatandaşın biri kendi biyografisini yazmış kısaca. - Mirzali
Evet haklısın, "edebiyat" kelimesi eksik. Onun dışında daha önemli bir şey de maddenin başlığındaki sözcük yanlış seçilmiş olması bir yana, bu sözcüğe ek getirilerek hatalı bir anlam genişlemesi yapılmış. Şöyle ki: müjganı Güney Zazacasında birinci anlamda "müjde" demektir. Bunun ikinci anlamı da "verilen iyi bir habere karşılık olarak verilen hediye" demektir. Bu sözcüğe -ey soyut ad eki getirilerek, sözcük müjganey yapılmış, bu da "müjdelik" anlamına geliyor. Madde başlığının "edebiyat" sözcüğüyle birlikte doğrusu Xelata Nobelia Edebiyati olmalıdır. - Mirzali
hediye (armağan) = halête (halêti), hediya (hediye)
müjde (muştu) = mijdani (mêjdune, mıjdanı, mıjdıyanı, micdani, mijdanxelate, mujdane, mizdani), mızgine (mızginı, mızgune, müjganı)
ödül (mükâfat) = çıraxe, mukafat, xelate (xelat) - Mirzali
Category:Nobel laureates in Literature, en:Category:Nobel Peace Prize laureates de olusturalim. Takabeg (mesac) 05:45, 1 Kanun 2012 (UTC)

Fatma_Sultan, Raziye_Sultan, Mihrimah_Sultan, Şehzade_Cihangir, Şehzade_Bayezid, Şehzade_Abdullah, Şehzade_Mehmed, Şehzade_Mahmud, Şehzade_Mustafa, Şehzade_Emirhan, Gülfem_Hatun, Mahidevran_Sultan, Hürrem_Sultan, Fülane_Hatun bombos. Takabeg (mesac) 13:34, 1 Kanun 2012 (UTC)

Şablon:Done! - Mirzali
Eline cok saglik. Buradaki 10 bytes, 11 bytes, 16 bytes, 17 bytes, 21 bytes, 25 bytes, 27 bytes, 30 bytes olanlar (somut olarak no 590'a kadar) da Karber, Sablon sayfalari haricinde, bombostur. Bu olumsuz gecmise yonelik calismamiz ne zaman bitecek ? Umarim yeni yilinda normal katki yapabilecegim. Takabeg (mesac) 20:45, 1 Kanun 2012 (UTC)
Sen de yardımların ve özverin için çok sağol değerli dostum. İnşallah dediğin gibi yeni yıla kadar bitiririz. Son dönemde bütün boş zamanımı burda harcıyorum. İnanır mısın başka bir şey okumaya zaman kalmıyor. Ancak, Cenabi Hak sağlık verdiği sürece bu mücadeleye ve uğraşıya devam edeceğim. Gelecekte de inşallah senin gibi sağ duyulu ve aklı selim dost ve arkadaşlar çoğalır da birlikte koordineli bir çalışma mümkün olur ve böylelikle önceden tahribat ve yanlışlara fırsat vermeden önlemiş oluruz. - Mirzali
Evet var. Berlin kendi içinde hem kent hem de eyalettir. - Mirzali
  • Türkiyeli yazar için Nuştekarê Tırkiya -> Nuştekarê Tırkiyayıci mi doğru acaba ? Takabeg (mesac) 00:12, 4 Kanun 2012 (UTC)
Şablon:Done! - Mirzali
Kategoriye:Zıwanê Tırki olabilir.
Yazılışta aynı fakat okunuşta ayrı olan bu birbirinden farklı iki sözcüğün açılımı şöyledir:
Tırk (Türk)'e çoğul eki -i (-ler) eklenince Tırki ['Tırki] (Türkler) olur. Konuşmada, yani telafuzda bu sözcüğün vurgusu (ilk hecesinde) öndedir.
Tırk (Türk)'e dil belirten -ki (-çe) eki eklenince aslında Tırkki olması gerekirken, ancak Zazaca'da aynı sesten çift harfler yanyana gelmediğinden bu da Tırki [Tır'ki] (Türkçe) olarak yazılır. Konuşmada, yani telafuzda bu sözcüğün vurgusu (ikinci hecesinde) arkadadır. - Mirzali
Şablon:Done! - Mirzali
Kusura bakma. Tam olarak anlatamamisim :( Kendisi Bosniac oldugu icin Kategoriye:Nuştekarê Boşnaqi eklenebilir ama o kategoriye Kategoriye:Goreyê grubanê qewman ra nuştekari'nin eklenmesi ve Kategoriye:Bosna-Hersek'in eklenmemesi lazim. Ayreten Bosna Hersekli yazarlar kategorisi olusturulursa faydali olacak. Takabeg (mesac) 15:28, 4 Kanun 2012 (UTC)
Senin de fark ettiğin gibi hepsi yanlıştı ve hepsini sildim. - Mirzali
Evet, haklısın. Ben de düşündüm bir an. Zaman açısından da çok uğraştırıyor, bu da canımı sıkıyor bazen. - Mirzali
Bu tur isleri ben hot cat ile hallederim. Sen sirf silmeye bakarsan bu is daha cabuk bitecek, sanirim. Takabeg (mesac) 01:21, 5 Kanun 2012 (UTC)
Şablon:Done! - Mirzali
Şablon:Done! - Mirzali

Ülke adları[çımeyi bıvurne]

Şunlar doğru mu ?

Bunu Xosere arkadaşımız DAY'yı örnek alarak yazmış, bu da Mikronezya Birleşik Dewletleri anlamına gelir. Diğer dillere baktığımızda bazıları sadece Mikronezya olarak yazmış, bazıları da Mikronezya Federal Devletleri (Dewletê Mikronezyayê Federali) olarak tercüme edebileceğimiz şekilde yazmıştır. - Mirzali
Ancak Mikronezya bir bolgenin adi. Takabeg (mesac) 12:20, 5 Kanun 2012 (UTC)
Haklısın, maddede yanlış verilmiş interwiki linkleri beni yanılttı. Dewletê Mikronezyayê Federali olarak değiştirdim. - Mirzali
Mauritius'un kökü İngilizce etimolojik sözlüğüne göre Maurice [mɔˈʁis] sözcüğüne dayanıyor. Buna göre Zazaca'da Morisya ya da Moriki diyebiliriz, ama çoğu dillerde Mauritius (doğru yazımı) olarak geçiyor. Onun için şimdilik yabancı sözcük olarak kalsın derim. - Mirzali
Acikca soylemem gerekirse, bu "Sıyudi‎" kafama yatmadi. Herhangi kaynak var mi ? Takabeg (mesac) 11:50, 5 Kanun 2012 (UTC)
Arapça سعود Su‘ūd kelimesinin birinci hecesindeki "u" (ع´nin çeviri sesi) kısa bir ses olduğu için bunun karşılığı Zazaca'da ı'dır. İkinci hecesindeki "ū" (و´ın çeviri sesi) ise uzun bir ses olduğu için de Zazaca'da karşılığı u'dur. Genel olarak iki sesli arasına kaynaşan -y- harfi de sözcüğün Sıyud olarak yazılmasına sebep olur. Buna eklenen bükümlü hal eki -i ile de sözcük Sıyudi olur. Bu sözcük Kingdom of Saudi Arabia المملكة العربية السعودية al-Mamlakah al-‘Arabiyyah as-Su‘ūdiyyah sözünde Arapça ön- ve sonek ile birlikteki şekliyle geçiyor. - Mirzali
Birinci u dedigin Turkcede u olabilir ama Arapcada u degildir ع dir. Takabeg (mesac) 00:34, 6 Kanun 2012 (UTC)
Benim de demek istediğim çevirisindeki sese karşılık olan (Türkçe "u", Zazaca'da "ı") sesidir. Orda ع (a'yin) olduğunu ben de biliyorum. Onun içindir ki İngilizce ve diğer birçok dilde bunu "a" olarak gösterir ve tam sözcüğü de saud- olarak yazarlar. - Mirzali
Sonuçta normal google aramasında bile çıkmayan bir terim dir. Wikipediyalarda ogirinal research (Özgün araştırma, uydurma) payının asgariye indirilmesi lazım. Takabeg (mesac) 01:13, 6 Kanun 2012 (UTC)
Dostum, takdir edersin ki internete insanlar ne yüklerse o çıkar karşısına. Zazaca'nın yazılı kaynakları diğer dillere nazaran ne yazık ki henüz çok azdır. Şimdi başka dillerde karşılığı yok veya tanınmamış diye bir dilin yapısına ve kültürüne uygun terimleri hep saf dışı mı bırakacağız? Geçenlerde yer adlarını da aynı gerekçeyle yarıda bıraktık ve yine her şey karman çorman oldu. Kaideleri birebir algılayıp uygulamak dilin gelişmesine engel olur. - Mirzali
Gerçeğe bakmamız lazım. Sıyudi terimi şu an google books'ta doğal olarak 0 hit, normal google aramasında ise 1 hit. Bu 1 hit de Wikipediya Zazaki. Anlaşılan şimdiye kadar herhangi ortamda hiç kimse tarafından yayımlanmış bir kelime demektir. Başka değişiyle Wiki Invention oldu. Bu tür hareketlerden uzak durmamız lazım. Takabeg (mesac) 01:49, 6 Kanun 2012 (UTC)
Yani şimdi her vikipedi kendi dilindeki bütün terimlerinin Wiki Invention açısından google üzerinden aramasını mı yapıyor? Bu yayınlanmış bir kitap adı, tarihte olmuş bir olayın tanımı veya özel bir kişinin adı değil ki kaynağı sorulsun? Kaldı ki bunlar bile dillere göre değişik adlandırılabilirler. Ben başkaları gibi burda kendiliğimden uydurma sözcükler üretmiyorum ki, dilin yapısına göre hareket ediyorum. Ha zaman zaman benim de bazı etkenlerden (yorgunluk, stres vs.) dolayı hatalarım oluyor, fakat bunları fark ettiğim anda tekrar düzeltiyorum. Şimdilik bu böyle kalsın, bıra Asmên'e ve diğer arkadaşlara da konuyu açacağım. Gerçi belki kendileri de bu yazdıklarımızı okuyorlardır. Bakalım onlar ne diyecekler?! - Mirzali
Bu dün vey evvelsi gün icat edilmiş bir kelimedir. Dolayısıyla diğer kullanıcıların kişisel görüşler ile hiçbir şey değişmez. Takabeg (mesac) 02:23, 6 Kanun 2012 (UTC)
Zazaca Latin alfabesiyle yazılan bir dildir. Latin alfabesiyle yazılan projelerdeki adlandırma kurallarına göre, Latin alfabesiyle yazılan özel adlar orijinalinde olduğu gibi yazılır. Ancak projenin diliyle yazılan (burada ise Zazaca) yazlı metinlerdeki yaygınlığı kanıtlandığı takdirde o ad tercih edilebilir. Latin alfabesi dışındaki mesela Kiril, Arap (Fars), Çin gibilerde adlandrıma anlaşmazlığı ortaya çıkabilir (fiilen de sorun çıkıyor). O dile yerleştiyse eğer gramer açısından hatalı düşünülse de o yazım kullanılıyor, değil mi ? Ayrıca her Wiki projelerinin ortak temel ilkelerinden en:Wikipedia:Verifiability ihmal etmememiz lazım. Diğer katılmcılar da geleceklerdir (umarım) ki, o katılmcılar tarafından da doğruluğunun tespit edebilmesi şarttır. Özel ad içindeki özel olmayan kısımlar (mesela Cumhuriyetê, Dimokratiki v.s.) içinse özgün araştırma demiyorum şahsen. Ancak özel kısımlarda bugüne kadar hiç görülmemiş bir yeni terimin Wikipediya ortamında icat edilmesi Wikipediyaların ilkeler ve politikalarına da uymuyor.Takabeg (mesac) 02:05, 6 Kanun 2012 (UTC)
Dostum senin demek istediğini anlıyorum. Ancak, burda iki sözcükten oluşan bir tamlama var. Sanırım "Erebıstan" sözcüğünü yadırgayacak bir durum yoktur. Bu dilin yapasına tamamen uygundur. Ben özgün bir sözcüğe yabancı unsurlu bir sözcüğü başka türlü nasıl ulayabilirim ki? Bunun da dilin yapısına uyarlanması gerekir. Nitekim Azerice'de Səudiyyə Ərəbistanı, Almanca'da Saudi Arabien, İngilizce'de Saudi Arabia, Türkçe'de Suudi Arabistan ve Kürtçe'de Erebistana Siyûdî deniyor. Arada ne gibi bir fark var? Sırf Sıyud kelimesi aklına yatmadı diye olayı yokuşa sürmene gerek yok. Sana yaptığım açıklamaları ve yalnız Türkçe ve Kürtçe'deki halleri gözönünde bulundurursan durumu anlamanda bir zorluk olmadığını düşünüyorum. - Mirzali
Daha önce de söylediğim gibi diğer Wikiler güvenilir kaynak değiller. Kürtçe Wikideki başlığının Erebistana Siyûdî olduğunu biliyorum. Ancak bu Wikiye özgü olup diğer ortamda (mesela Kürtçe gazetelerde Erebistana Siûdî'nin kullanıldığı anlaşılır. Siyûdî ise Kürtçe Wikipediyası ve kardeş projeleri ile glosbe.com'da hakim) ise bu kullanılmıyor. Yani Wiki Invention. Azerice'deki Səudiyyə Ərəbistanı, Almanca'da Saudi Arabien, İngilizce'de Saudi Arabia, Türkçe'de Suudi Arabistan zaten diğer ortamlarda da sıkça kullanılıyorlar. Dolayısıyla arada çok büyük bir fark var. Dilin yapısına sadık kalmak kötü bir şey değildir. Ancak aşırıya giderek hiç kullanılmamış özel adlarına da uygulamaya kalkışmamak lazım. Takabeg (mesac) 02:48, 6 Kanun 2012 (UTC
Güzel dostum! İyi diyorsun da sanki Türkçe ve diğer diller hep şimdiki konumunda mıydı? Osmanlıca'dan günümüz Türkçe'sine birden bire mi gelindi? Sence ne yapmalı peki? Bu ülkeye Zazaca'da başka bir ad bul bakalım? Yabancı olmayacak, özgün olmayacak, kusura bakma ama, söylemem gerekir, artık ne zıkkım olacak, ben de bilmiyorum. Bazen insanı çileden çıkarıyorsunuz. Yine sabahladık bu yüzden, yarın yapacak çok işim var yine. Çıldırmak elde değil yahu. Adam gibi biriyle karşılaşacak mıyım ben bu ortamda? Her birinin bir takıntısı var, alıp başını gidiyor. Nereye kadar bakalım?! - Mirzali
En azından benim takıntım yok. Ancak Wikipediyayı icat alanı olarak kullanmalarına karşıyım. Sade, tarafsız, kaynaklı bilgileri eklemek yeterlidir. Katkılarıma bakarsan anlayabilirsindir, sadece ve sadece Wiki politikalarına göre hareket ediyorum. Projenin sürdürülebilirliği için çok önemlidir. Mesela Erdemaslancan'ın beklediği gibi sen öldüğünde bu proje bitmemeli. Mesela senin administratorship kaldırılığında (kaldırılacağını sanmıyorum ama) ve ondan dolayı senin soğup bu projeden çekildiğinde de bu proje bitmemeli. Kişisel tercihlerine göre değil, belli politikalar, kriterlere göre işlenmelidir burası. Ne demek istediğimi anlamışsındır. Birde lütfen ve lütfen sorunları kişiselleştirme. Takabeg (mesac) 03:17, 6 Kanun 2012 (UTC)
Sevgili dostum! Benim hayattaki şiarlarımdan biri de "Harbi ol, canımı al!" ilkesidir. Bu samimice yazdıklarından sonra hemen kızgınlığım geçti yine inan. Kusuruma bakma, seni bir an için kırdımsa senden özür diliyorum. - Mirzali
Özür dilmene gerek yok. Tartışma ve anlaşmazlık ortaya çıktığında kişilere (Erdemaslancan da dahil) değil konulara odaklamamız lazım. Bu arada piyasada mevcut kullanımı olan Seudi olarak değiştirdim. Belki bu da başkalarca icat edilmiş Zazaca kelimesi olabilir. Yine de verifiability açısından daha çok sağlam olduğunu düşünüyorum. Yanlış da değildir. Aslında bunun dışında birkaç madde adlarında (mesela Terxan :)) çok şüphem vardır. Ancak şimdilik temizliğe ağırlık verelim. Sonra halledelim. Takabeg (mesac) 03:57, 6 Kanun 2012 (UTC)
Özür dilemekle insan küçülmez. Neyse, şimdi maddenin tarihine baktım da seud (isim) olarak da yine ben başlatmışım maddeyi. Ama ilk zamanda bu sözcüğü seudi (sıfat) olarak algılamış olmalıyım ki, sözün tamlamasında sıfat tamlaması (-o eki ile, yani "Erebıstano Seudi" olarak) kullanmışım. Böylelikle bu yanlış da bu arada giderilmiş oldu. - Mirzali
Sevgili dostum! Wikipedia'nın politikasını ve kriterlerini en az senin kadar biliyorum. İngilizce'yi anlamada zorluğum da yoktur. İkinci bir avantajımsa daha iyi Almanca bilmemdir. Ama yine de vakit buldukça tekrar okuyacağım. - Mirzali
  • Selam Mirzali. Bu tur duzeltme Botlar ile de hallolacak turundendir. Su an buranin tek aktiv administratorsun. Bence temizlik isine oncelik verirsen faydali olacaktir. Takabeg (mesac) 22:00, 6 Kanun 2012 (UTC)
Şablon:Done! - Mirzali
  • Burada Dersim isyanlari eklemek istemistim. Tertelanê Dêrsımi terimi uygun mu ? Takabeg (mesac) 22:03, 6 Kanun 2012 (UTC)
Dersim isyanları neden gerekti anlayamadım? "Tertelanê Dêrsımi" (→ "Terteleyanê Dêrsımi") uygun değil, çünkü bu bükümlü halidir. - Mirzali
  • Burokratin fonksyonlari (admin/burokrat atamak, kullanici adini degistirmek, bot statu vermek) iyi biliyor musun ? Takabeg (mesac) 23:45, 6 Kanun 2012 (UTC)
Bu işle 2006'dan beri ilgilenmedim, tekrar bakmam gerek. - Mirzali
Bence Kategoriye:Sultanê Usmanıcan uygun olur. - Mirzali
Bence de, Lista dewletan olarak değiştirelim. - Mirzali
  • Afrika bolumunde test yaptim. Bu is tamamlandiginda Desmal maddesinin basligini Lista dewletan (dogru mu bilmem, "Devletler listesi" demek istedim) olarak degistirelim. Gorusun nedir ? Takabeg (mesac) 11:11, 7 Kanun 2012 (UTC)
Lista dewletan doğrudur. - Mirzali
  • Birde desmala sablonlarin bazilarinda ulke adinin "i", "y" eki eksik. Ama simdilik kalsin. Eger illa duzeltecegim diyorsan, yonlendirme yapildiktan sonra onceki hatali adlari da silinmesinler. Maddelerde o sekilde kullaniliyorlar. Bot ile calisan arkadaslara bot statu verildikten sonra topluca halledelim. Takabeg (mesac) 11:15, 7 Kanun 2012 (UTC)
Birde {{Sûke bıray}} ve {{Desmalikon}} Country data şablonlarıyla çalıştığı için Contry data şablonlarına sahip olmayan ülkelerin desmaller çıkmıyor. Kim ülkeler için Şablon:Dewlet malumat X, kim ülkeler içinse Countyr data Y şeklinde oluşturulmuş bu şablonlar. Bu da düzensizliğe yol açıyor. İleride (temizlik çalışmamız biter bitmez) şablonların Zazacalaştırma çalışmasını başlatalım. Var mısın ? Takabeg (mesac) 00:09, 8 Kanun 2012 (UTC)
İtalya Zımey, İtalya Veroci, Amerika Zımey, Amerika Veroci ornekleri de. Takabeg (mesac) 05:51, 8 Kanun 2012 (UTC)
Norwec Zımey, Norwec Veroci‎, Norwec Rocvetışi, Norwec Rocawani de ise baska bir sorun soz konusu. Takabeg (mesac) 05:51, 8 Kanun 2012 (UTC)
  • Adeyê X, X Island'ın Zazacası mı yoksa Islands'ın mı ? Islands için Adeyanê X filan mı oluyor acaba ? Takabeg (mesac) 15:05, 7 Kanun 2012 (UTC)
  • İmparatorina kelimesini İmperatoriye olarak değiştiriyorum da Portal:Tarix kilitli. Acar misin ? Takabeg (mesac) 00:00, 8 Kanun 2012 (UTC)

1 phrase + copy&paste[çımeyi bıvurne]

  • Virginia Woolf gibi bir cümle ile copy&paste yöntemiyle yapıştırılmış eser listesi + sözde kaynaklardan oluşan maddelere ne dersin ? Takabeg (mesac) 10:13, 8 Kanun 2012 (UTC)
  • Türk Deniz Kuvvetleri komutanları = Kategoriye:Qumandanê Qeweta Deryayê Tırki doğru mu ?
    • Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay İkinci Başkanları
    • Türk Kara Kuvvetleri komutanları
    • (Türkiye'nin) Jandarma Genel komutanları

nın Zazacası nedir ? Takabeg (mesac) 10:17, 8 Kanun 2012 (UTC)

Kategori:Qezê X[çımeyi bıvurne]

Aslında Kategori:Qezê Tırkiya içindeki kategorilerini Qezeyê olarak değiştirmeyi planlıyorum. Ancak maddelerin çoğu ya boş ya taslak bile olmayan maddelerdir. O yüzden önce temizlik tamamlandıktan sonra halletmemiz daha mantıklı ve bu şekilde daha az enerjimizi harcamış olacağız. Takabeg (mesac) 12:22, 9 Kanun 2012 (UTC)

Yeni oluşturduğum Kategoriye:Qezeyê Sêwazi ile Kategoriye:Qezeyê Qaziantebi kategorilerinin içindeki maddelerini kontrol eder misin ? Kaç madde kalacak acaba ? Takabeg (mesac) 12:48, 9 Kanun 2012 (UTC)

Kategoriye:Qezeyê Edene mi doğru ? Yoksa Kategoriye:Qezeyê Edeney mi ? Takabeg (mesac) 00:36, 11 Kanun 2012 (UTC)

Ben de bu arada onu düşünüyordum. - Mirzali
OK. İstersen o kategori işini bana bırak ve silmeye devam edebilirsin. Takabeg (mesac) 00:38, 11 Kanun 2012 (UTC)
Şablon:Done! - Mirzali

Tamara Erdem olabilir, farklı biri de olabilir. Sonuçta kesin deliller yok. Tamara Sankt Peterburg, Krasnodar (geçenlerde özette kendisinin memleketi olduğunu yazmıştır) gibi maddelerle ilgileniyordu. Ancak o maddeleri sildin ya. O maddelere nazaran Adana'nın illeri daha kısadır. Anlaşılan ona göre hareket etmiştir. Yani mantıksız bir hareket değildir. O maddeleri tekrar inceleyip uygun görürsen geri getirirsen iyi olacaktır. Aksi halde Tamara kullanıcısı çifte standardı uyguladığını düşünecektir. Takabeg (mesac) 00:50, 11 Kanun 2012 (UTC)

Onu ben de düşündüm. Ancak, böyle bir şey olabilir mi yahu? Bütün aksi insanlar bizi mi buluyor? Nedir bu çektiğimiz anlayamıyorum. Şimdiye kadar her taşın altından "o" çıktı, onun için şüpheliyim doğrusu. - Mirzali
Bu kullanıcının Erdemaslancan olma ihtimali son derece düşüktür :)) Yukarıda gösterdiğim iki maddeyi geri getirir misin ? O kullanıcı Zazaca Wikipediyasına yardımcı olacaktır. Takabeg (mesac) 11:08, 11 Kanun 2012 (UTC)
Kuklalar konusuyla ilgili olarak şunu soracaktım. Erdemaslancan kullanıcısı Almanya'dan Münih'ten mi giriyor acaba ? Takabeg (mesac) 00:57, 11 Kanun 2012 (UTC)
Hayır, kendisi Türkiye'dedir. - Mirzali
Hmm. O zaman, bence Karber:Arde Erdemaslancan'ın kuklası değildir. Takabeg (mesac) 01:19, 11 Kanun 2012 (UTC)
Onun Münih'ten girdiğini nerden tesbit ettin? Hem öyle olsa bile Münih'ten veya dünyanın herhangi bir yerinden başkası aracılığıyla hesap açtırıp, sonra bu hesabın giriş bilgilerini kendi eline alıp kullanmak, aklı fikri muziplik olanlar için çok zor olmasa gerek. Sözde iki ayrı kişinin yazım üslubu ve davranışları kendini ele verir sonuçta. - Mirzali

Hatırladığım kadarıyla Erdemaslancan'ın kuklalarından olmadığını savunuyorlardı. Ardenin katkıları kısmen Erdemaslancan'ınkine benziyor. Aynı zamanda, son günlerde IP (Münih'tendir) ile katkı yapan bir kullanıcının katkıları ile Arde'nin katkıları arasında da benzerlik var. Kuklacılık ile kullanıcıları engellemek için normal ve adil prosedür olarak, 1. IP çakışmaları, 2. davranışsal benzerlikleri öne sürülerek dava açılır. Ancak Zazaca Wikipediyasında checkuser yoktur. O yüzden engellemeden önce Checkusere başvurmalıydın. Kkla olsa da olmasa da kanıt elde edilebilirdi. Kayıtlar sadece üç ay duruyorlar. Arde'nin son değişikliği 26 Eylül'de yapıldığı için incelenebilir. Fakat Erdemaslancan'ın son değişikliği ise 12 Eylül'de yapıldığı için Erdemaslancan'ınki büyük ihtimalle incelenmesi imkansız olacaktır. O yüzden Erdemaslancan'ın kullandığı IP adresleri ile kıyaslannmakta fayda vardır. Arde'nin Erdemaslancan'ın kuklası olma ihtimali vardır ama kesin değildir. Kendilerinin ittirafları (yani Karber:Erdemaslancan = Karber:Tadiranscopus = Karber:Abramoviç = Karber:Calanor, Karber:Arde = Karber:Newos) kanıt olarak kabul edilirse de şu anki durum (yani Eldemaslancan = Arde iddiası) kanıtsız engellenmeleri olarak algılanabilir. Hepsi Erdemaslancan'ın "One-person show" olabilir, yine de o engellemeni haklı ve meşru kılabilmesi için /Checkuser şarttır. Takabeg (mesac) 00:26, 12 Kanun 2012 (UTC)

Sevgili dostum! Acil sorunumuz Erdem (veya her kimse?) değildir. Onu ikide bir gündeme getirmen beni düşündürüyor doğrusu. Senden de mi şüphe duymalıyım acaba? Bak, sana dostum diyorum, çünkü güvenmek istiyorum. Onun (veya onların) tek gayesi istatistik listesinde isimlerinin belirmesi ve anlamsız bir yarıştan ibaretti. Yoksa Zazaca'yı düşündüğünden değildi. Tüm çabaları üstelik zarardan başka bir yarar sağlamadı. Bu konuyu burda kapatalım lütfen. - Mirzali
Mirzali. Sanırım anlatamamışımdır. Onların katkılarının faydalı olup olmaması tartışma konusu değildir. Bence de zararlı. Şimdi yaptığımız çalışmalarımızı göz önünde tutarsak bunlar aşikardır. Birde sence benim ve diğer kullanıcıların sana güvenmemiz gerekmiyor mu acaba ? Takabeg (mesac) 01:13, 12 Kanun 2012 (UTC)
Zararlı kimseler uzak olsun başka ihsan istemem. Güven konusu tabii ki önemlidir. Bu proje için baştan beri mücadele edenlerden biriyim. Benim tek kaygım Zazaca'dır, kendi kişiliğim değil. Senelerdir burda uğraşıp didinmem de bundan dolayıdır. Şimdiye kadar hep olumsuz kimselerle karşılaştım maalesef. Güvensizliğim de bu yüzdendir. Bana olumlu yönde bir adım yaklaşana ben iki adım ilerlerim. Bunda kuşkun olmasın. Ama yalanı, dolanı ve ikiyüzlülüğü hiç sevmem. Bunu da çabuk sezerim. İhanet edeni de hiç bir zaman affetmem, bu öz kardeşim olsa bile. Ancak, sözkonusu o kişiye de ilenç dilemem, bilakis herkesin fasonuna göre mutlu olmasını isterim. Yalnız, benden uzak dursun ve zarar vermesin yeter. - Mirzali
Sayın Mirzali. Yalanı, dolayı ikiyüzlülüğü seven insanlar var mıdır ? Yalancılar da dolancılar da ikiyüzlüler bile başkaların kendilerine karşı o şekilde davranılmalarını sevmezler. Açıkça söylemem gerekirse, senin sürekli diğerlere karşı şüpheli bakman ve onu dile getirmen beni bile rahatsız ediyor, maalesef. Erdemaslancan olayından bayağı kötü etkilenmiş olduğunu anlıyorum. Fakat buranın bir Wikimedia projesi olduğunu unutmamalıyız. Senin ya da başkaların kişisel duygularına göre değil, herşey politikalara göre ve kanıtlara göre işlenmelidir. İhanet ten bahsediyorsun da neye karşı ihanet ? Sana karşı ihanet etsinler, bana karşı ihanet etsinler, bunlar projeye karşı ihanet anlamına gelmez. Projeye karşı ihanet edip etmemesini kim ve nasıl karar verilebilir ? Bunun için politikalar vardır. Önemli olan birilere karşı ihanet edip etmemesi değil politikayı, başkalara ait telif haklarını ihlal edip etmemsidir. Demin buraya başvurdum. İlgilenecekler mi bilmem. Sonucu çıkıncaya kadar bu konuyu kapatalım. Zazaca Wikipediyasının gelişmesi için yolumuza devam edelim. Takabeg (mesac) 02:56, 12 Kanun 2012 (UTC)
Eline sağlık dostum. Ancak, birinin ilgileneceğini sanmıyorum. Olay sadece Erdemaslancan'dan ibaret değil. Ondan önce de başkaları hep ortalığı karıştırmıştı. Yani ihanet meselesi de kişisel bir dava değildir. Beni yanlış anladın galiba. Benim de söylemek istediğim projeye karşı yapılan olumsuz girişimlerdir. Burda kişisel duygularımı asla önplana çıkarmadım. Yaramaz kişiler projeye zarar vereceklerine uzak olsunlar daha iyi. Bence de bu konu kapansın burda, biz işimize bakalım. - Mirzali

Qezeyê Meletiye mi uygun ? Yoksa ye ile bitenler için de y eki (Qezeyê Meletiyey) lazım mı ? Takabeg (mesac) 00:55, 11 Kanun 2012 (UTC)

Kategoriye:Qezeyê Meletiye, çünkü Meletiye dişildir, onun için ek almaz. - Mirzali
Sagol. Anladım. Birde Kategoriye:Qezê Rize'dekileri silersen sevinecegim. Takabeg (mesac) 01:07, 11 Kanun 2012 (UTC)
Kategoriye:Qezeyê Artvini de Artvin haricinde bos maddelerden ibaret :) Takabeg (mesac) 01:27, 11 Kanun 2012 (UTC)

Şablon:Qezeyê Burduri ve Şablon:Qezê Burduri olmak uzere iki cesit sablon var. Istersen birlestirebilirsin. Takabeg (mesac) 01:42, 11 Kanun 2012 (UTC)

Kategoriye:Qezeyê Çorumi de fiyasko. Sadece iki üç madde kalabilir. Takabeg (mesac) 02:05, 11 Kanun 2012 (UTC)

Kategoriye:Qezey Qonyayi temizlersen sevinecegim. Takabeg (mesac) 11:33, 11 Kanun 2012 (UTC)

Ve Kategoriye:Qezeyê Qonya icindeki bos maddeleri de. Takabeg (mesac) 11:35, 11 Kanun 2012 (UTC)

Qezeyê Tırkiya maddesine bakarak Denizli, Izmir, Manisa, Bilecik, Çanakkale, Bursa, Kocaeli gibi bati illerinin ilcelerini temizler misin ? Kategori oluştursam da bir kategoride sadece bir madde kalabiliyor. Bu durumda gereksiz kategorileri oluşturmuş olacağız. Ayrıca bunları silmek Kategoriye:Qezê Tırkiyayı boşaltmak için de en kısa yoldur. Takabeg (mesac) 11:48, 11 Kanun 2012 (UTC)

Mirzali, Zazaca Wikipediyasında en:Wikipedia:Policies and guidelines yok mu ? En azından en:Wikipedia:Five pillarsi yazar mısın ? Diğer ayrıntılar içinse geçici olarak Politikalar bulunmadığı takdirde İngilizce Wikipediyası (Almanca Wikipediyası da olabilir)'nın politikalarına göre karar verilir gibi bir politikamız oluşturulması (şimdilik) yeterlidir. Yoksa burası kanunsuz bir yer olacak. Takabeg (mesac) 11:08, 11 Kanun 2012 (UTC)

Vakit bulursam ilk fırsatta ilgileneceğim. - Mirzali

Akilli botlar Homa maddesine israrla yanlis interwikiler ekliyorlar. Ilgilenir misin ? Takabeg (mesac) 17:40, 12 Kanun 2012 (UTC)

Şablon:Done! - Mirzali


Pêra İsa Mesihi ve Fatiha kilitli. Acarsan sevinerim. (Şablon:Done! - Mirzali) Kategoriye:İsewitine ile Kategoriye:Xıristiyaniye arasinda fark var mi ? Takabeg (mesac) 01:53, 13 Kanun 2012 (UTC)

İsewitiye (İsevilik), Xıristiyaniye (Hıristiyanlık) somut anlamda ve İsewitine (İsevilik), Xıristiyanine (Hıristiyanlık) soyut anlamda kullanılırlar. Bu tür ayrıcalık Türkçe'de yoktur. - Mirzali

Kategoriye:Peyğemberi mi yaygin yoksa Kategoriye:Pêyğamberi mi ? Madde basligi ise Peyğamberi. Hepsi farkli :)) Takabeg (mesac) 04:54, 13 Kanun 2012 (UTC)

Kategoriye:Peyğamberi - Mirzali

Usmaniya mı yoksa Usmanıya mı ? Takabeg (mesac) 10:29, 13 Kanun 2012 (UTC)

Usmaniya'dır doğrusu. - Mirzali

Mesut Keskin[çımeyi bıvurne]

Sadece "Asmêno Bêwayir" ile aradigimda fazla kaynak bulamadim ancak "Mesut Keskin" adiyla aradigimda guvenilir kaynaklarda konu oldugu anlasiliyor. Buyuk ihtimalle Notability saglanabilir bence. Bu durumda o madde kalabilir. Ancak kendisi "Asmêno Bêwayir" basligini istiyor olsa bile, Wikipediyalarin adlandirma kurallarina gore, "Mesut Keskin" olarak acilmasi gerektigini dusunuyorum. Takabeg (mesac) 13:06, 13 Kanun 2012 (UTC)

en:WP:NPOV geregince Kategoriye:Peyğamberi‎nin alt kategorisi olarak en:Category:Prophets in Judaism (Kategoriye:Cıhudiye de peyğamberi), en:Category:Prophets in Christianity (Kategoriye:Xıristiyaniye de peyğamberi), en:Category:Prophets of Islam (Kategoriye:İslam de peyğamberi) gibiler lazim. Bunlarin Zazacasini ogrenebilir miyim ? Takabeg (mesac) 02:32, 14 Kanun 2012 (UTC)

Şablon:Done! Mirzali
Cok sagol. Onlari ekleyecegim. en:Category:Biblical people, en:Category:Old Testament people, en:Category:New Testament people, en:Category:People of the Quran de lutfen. Takabeg (mesac) 02:44, 14 Kanun 2012 (UTC)

Rut (Tewrate) ile ilgili olarak sunu soylemek istiryoum. Tewrate bes kitaba denir. en:Tanakh ile en:Torahyı karıştırıyorlar. Bildiğim kadarıyla Rut Tevrat'ta yer almıyor. Takabeg (mesac) 03:56, 14 Kanun 2012 (UTC)

Kategoriye:Goreyê dıwelan herbi or Kategoriye:Goreyê dewletan herbi ? → Kategoriye:Goreyê dewletan ra herbi (Mirzali)

Kategoriye:Goreyê dıwelan cengi or Kategoriye:Goreyê dewletan cengi ? → Kategoriye:Goreyê dewletan ra cengi (Mirzali)

Takabeg (mesac) 05:59, 14 Kanun 2012 (UTC)

Kategoriye:Goreyê wılayetan coğrafyaya Tırkiya, Kategoriye:Goreyê wılayetan şarê Tırkiya olabilir mi ? Takabeg (mesac) 06:00, 14 Kanun 2012 (UTC)

Şirvan‎, Bilesuvar‎, Cebrayıl‎ de silinsinler. Takabeg (mesac) 06:05, 14 Kanun 2012 (UTC)

Darê Hêni mi Dara Hêni mi ? Takabeg (mesac) 08:41, 14 Kanun 2012 (UTC)

Şablon:İrlanda ile ilgili olarak... county'nin Zazacasi nedir ? Takabeg (mesac) 10:58, 14 Kanun 2012 (UTC)

Kategoriye:Dewê wılayet da Zonğuldaki Zazacanin yapisina uyuyor mu acaba ? Takabeg (mesac) 11:30, 14 Kanun 2012 (UTC)

Dergi, kitap kapakları[çımeyi bıvurne]

Normalde dergi, kitap kapakları bir madde için bir dosya adil kullanım gerekçesiyle eklenebilir. O sayıda anlatılan özel konu (topic) varsa o konuyu anlatmak amacıyla ayrı bir dosya da eklenebilir. Öyle konu yoksa eklenemez. Eğer telif hakkı sahibi kamu malı olduğunu belirtiyorsa sorun yok. Eğer kamu malı değilseler, bir dosya seçilmelidir. Doğal olarak kaynağın ve adil kullanım gerekçesinin gösterilmesi şarttır.

Dosya:Zazapress1.jpg, Dosya:Zazapress2.jpg, Dosya:Zazapress3.jpg, Dosya:Zazapress4.jpg, Dosya:Zazapress5.jpg, Dosya:Zazapress6.jpg, Dosya:Zazapress7.jpg, Dosya:ZazaPress8.gif, Dosya:ZazaPress8.gif, Dosya:ZazaPress10.jpg, Dosya:ZazaPress11.jpg, Dosya:ZazaPress12.jpg, Dosya:ZazaPress13.jpg, Dosya:ZazaPress14.jpg, Dosya:ZazaPress15.jpg

Dosya:Ware1.jpg, Dosya: Ware2.jpg, Dosya: Ware3-4.jpg, Dosya:Ware5.jpg, Dosya:Ware6.jpg, Dosya:Ware7.jpg, Dosya:Ware8.jpg, Dosya:Ware9.jpg, Dosya:Ware10.jpg, Dosya:Ware_11.gif, Dosya:Ware12.jpg, Dosya:Ware13.jpg

Dosya:TijaSodiri4.jpg, Dosya:P-87.jpg, Dosya:Scan_-122.jpg

  • Miraz (pêseroke), Piya maddelerinde yer alanlar ise sadece text'ten ibaret olduklari icin kalabilirler (ben sahsen karsiyim fakat Commonsta bu tip kapaklar kaliyorlar. Dolayisiyla kalabilirler.) Yine de kaynaklar gosterilmelidir.

Simdi bu meseleyi gidermek icin bir yontem var. Bu da her saylari bir araya getirip tek bir fotograf olarak cekmektir. Ve kendi çalışmam diyeceksin :) Bu durumda De minimis bahanesiyle Commons'ta bile kalabilir :) Ancak birer görüntünün fazla net olmaması lazım. Takabeg (mesac) 01:08, 15 Kanun 2012 (UTC)

Check user[çımeyi bıvurne]

İyi geceler Mirzali. Chech user incelemesinin sonucu çıkmıştır ve ilgili hesaplar meta ortamındada engellendiler. Ancak Arde'den bahsedilmediği için tekrardan sordum. Takabeg (mesac) 00:57, 16 Kanun 2012 (UTC)

Eline, koluna sağlık dostum!
Görüyor musun, bir de gider Kürt milliyetçilerinden medet umup yardım bekler. Adamlar zaten bilimsel olmayan metodlar kullanıp yapay yollarla Zazaca'yı ellerinden geldiği kadar Kürtçe'ye yakınlaştırmaya çalışıyorlar. Onların tek güttüğü şey asimilasyon politikasıdır, yoksa Zazaca umurlarında bile değil. - Mirzali
Şablon:Done! - Mirzali
  • 1 ve 2, 3, 4, 5, 6 7 'nin cogunun da spam oldugunu dusunuyorum. Kontrol edip temizler misin ? Takabeg (mesac) 06:06, 18 Kanun 2012 (UTC)
Şablon:Done! - Mirzali
  • Eline saglik. No 2'nin devami olarak...Dosya:PORTALÊ HEYWANA.jpg dosyasinin kullanildigi maddeler (ayni sayfanin asagi kisiminda listelenmekte)in buyuk cogunlugu (hepsi degil) da "baslik + hayvandir" tarzindaki spam maddeleridir. Kontrol edersen iyi olacak. Takabeg (mesac) 00:38, 19 Kanun 2012 (UTC)
Şablon:Done! - Mirzali

Yönlendirmeler[çımeyi bıvurne]

Amerika Veroci, Amerika Zımey etc. gibi saçma olmayan alternativ yönlendirmelerinin silinmemesi lazım. Diğer wikilerde bu tür yönlendirmelerine ısrarla sil etiketlerini ekleyen kullanıcılarının uyarlandıkları ve engellendiklerini hatırlatmak isiyorum. Takabeg (mesac) 02:05, 19 Kanun 2012 (UTC)

Ama bunlar yanlış yazımlardır, çünkü izafe (tamlama) ekleri yok. Bu durumda yönlendirilmeleri doğru değildir bence. - Mirzali
en:Wikipedia:Redirect'e göz atarsan iyi olacak. İmkansız hatalar dışında silinmezler. Mesela bu izafe konusunda senin dediğin gibi (yukarıda ABD başlıklı bölümde Mesela bıra Asmên, sözcük -a ile bittiği için sözcüğe eklenen ikinci bir -a ekine taraftar değil. demiştin ) Karber:Asmen Amerika Veroci, İrlanda Zımeyi tercih ediyormuş. Fiilen o şekilde kullanan kullanıcı ve okuyucular var. Takabeg (mesac) 02:18, 19 Kanun 2012 (UTC)
Değerli dostum yine sabah olacak nerdeyse. Aynı şey -e ile biten eril sözcükler için de geçerlidir. Bıra Asmên bunu, izafe eki eklendiğinde, -ey olarak yazıyor. Ancak, genel doğru yazıma göre bunun -eyê olması gerekir. Bu haldeki bütün yönlendirmeleri restore etmem gerekecek o halde. Bunu sonra hallederim. - Mirzali
Tamam sonra halledelim. Olası alternativ yazımları (hata olsun olmasın)nın bu projede yer alması projeye zarar vermez, tam tersine projeyi zenginleştirir. Hatta Zazacanın diğer lahçelerindeki yazımlar ve kelimelerinden de yönlendirilmesi de faydalı olacağını düşünüyorum. diq.wikipedia, şu an Wikimediada Zazaca'nın her lehçeleri (kiu de henüz incubatorda) kapsayan tek bir wikipediyadır. zza.wikipedia olması gerekirken diq kodu verildiği için karışıklık ortaya çıktı ve çıkmaktadır. Dolayısıyla şu an burası Zazacanın bütün lehçelerine karşı sorumlu (aslında Wikiprojede genel sorumluluk reddi diye bi şey var da :)) dur.

17 Eylül 2008 tarihinde yaşanmış anlaşmazlığının tekrarlanmaması gerekir:

Takabeg (mesac) 02:34, 19 Kanun 2012 (UTC)

Biliyorum dostum, tam da ben sana bundan bahsedecektim. Bundan dolayı da bıra Asmên'le Brigitte Werner aracılığıyla bir dilekçe hazırlatıp SILe göndermiştik. Ancak, bu talebimiz hakkında henüz bir karara varılmış değildir. - Mirzali

Kategoriye:Erebey ile Kategoriye:Otomobili aslinda farklidir. Fakat Erebe maddesinde en:Araba (carriage) yerine otomobilin anlatildigi anlasiliyor. Turkcede de otomobil icin araba kelimesi kullaniliyor olsa da araba daha kapsamli. Zazacadaki durum nasil ? Takabeg (mesac) 03:40, 19 Kanun 2012 (UTC)

Buna bakar misin ? Kimin kuklasi olabilir acaba ? Takabeg (mesac) 11:31, 19 Kanun 2012 (UTC)

Bilmem, kimden şüpheleniyorsun ki? Mirzali

Dewa Pile (Pulur) ile Dewa Pile, Pulur, Durut ile Durüt, Kakber ile Kakper, Qeraolan ile Qereoğlan, Qolce (Pulur) ile Qolce, Pulur ayni degil mi ? Takabeg (mesac) 23:30, 19 Kanun 2012 (UTC)

Şablon:Done! - Mirzali

Ve Çet (Pulur) ile Çet, Pulur Takabeg (mesac) 02:31, 20 Kanun 2012 (UTC)

Şablon:Done! - Mirzali

Spam köy maddeleri[çımeyi bıvurne]

Bunlar kalsınlar mı silinsinler mi ? Takabeg (mesac) 02:00, 20 Kanun 2012 (UTC)

Bence silinsinler daha iyi. Hepsinin de gramer ve imla yönünden yazımı yanlıştır. - Mirzali
Tamam. Kategoriye:Dewê Çoligi de feci. Kanımca Zazaca Wikipediyasında olması gereken maddelerdir. Fakat {{subst:PAGENAME}} ile oluşturulmuş spam maddelerinin hepsi silinsin diyorum. Zira o köy maddelerini züzeltmek yerine (eğer gerekirse) sıfırdan inşa etmek daha kolaydır. Takabeg (mesac) 07:12, 20 Kanun 2012 (UTC)

Şazadey Welsi Wilyam'e bakar misin ? Prince of Wales onun degil babasinin unvanidir. Takabeg (mesac) 07:12, 20 Kanun 2012 (UTC)

Şazade Wilyam - Mirzali

Kategoriye:Huner (beceri) ile Kategoriye:Senate (sanat) arasindaki fark nedir ve interwikileri ? Takabeg (mesac) 09:14, 20 Kanun 2012 (UTC)

Şablon:Done! - Mirzali

Bu bayrak uydurma mi acaba ? Bence uydurmadir :) Takabeg (mesac) 11:42, 20 Kanun 2012 (UTC)

Bu konuda herhangi somut bir şey söyleyemem. Bunu sayın Erdal Ronahi ([1])'ye sormak gerek sanırım.
Kilitli kalması daha iyidir bence. Birden fazla kullanıcı hesabının kötüye kullanılması zaten yasaktır. - Mirzali
Şablon:Done! - Mirzali
  • Eline çok sağlık. Sıkılmışsındır. Spam maddeleri, telif ihlalleri ... Açıkçası ben de sıkılıyorum. Senin sıkılmaman imkansız :) Şimdi o telif ihlal eden maddelerin (eser sabihinin iznini alıp OTRS'te kabul edildiğinde sorun kalmayack da) tartışma sayfalarında, kendi kullanıcı sayfalarında, veya Werênayış:Koyo Berz gibi sayfalarda kalmaları da yine telif haklarını ihlal ediyor. İstersen kendi bilgisayarında saklayabilirsin. İyi çalışmalar. Takabeg (mesac) 07:39, 22 Kanun 2012 (UTC)
Aynı şey sayın Zılfi Selcan ve sayın Faruk İremet'in makaleleri için de sözkonusudur. Başlangıçta bunlar aslında eser sahiplerinin izniyle aktarılmış ve kısmen de kendileri buraya yazmıştır. Hatta orijinal yazıların değiştirilmemesi konusunda sayın Faruk İremet'le de bir tartışmamız olmuştu o dönemde. Böylelikle bu makalelerin geliştirilmesi zaten engellenmiştir. Bu da ansiklopedik açıdan bir yarar sağlamamaktadır. Bahsettiğin OTRS'de (Open-source Ticket Request System) bunların kabul ettirilmesi nasıl olur acaba? - Mirzali
Once eser sahibine soracaksin ve ondan gelen mesaji OTRS elemanlarindan birine (gecmisteki tecrubemden hareketle Ankara'dan Taysini tavsiye ediyorum) e-posta yoluyla gondermek yeterli. Aslinda OTRS'e basvurmadan da bunlari halledilebilir. Bunlari kelime kelime icerigini aktarmadan senin kendi sozunle icerigini ozetleyerek yeniden maddeyi acmak. Takabeg (mesac) 10:00, 22 Kanun 2012 (UTC)
P.S. Yazarin kendisi buraya yazdiysa sorun yoktur. Sadece yazilarinda copyright isareti yer aliyorsa sakincali ve silinsinler. Bunlarin disinda sonradan "O makale benimdir telif hakki saklidir" filan deseler bile, bir kez kendisinin eliyle ve kendisinin istegiyle bu ortamda yayinlanmis olduklari icin telif hakki iddialari (en azindan su anki Wikimedia projelerindeki uygulamalarda) gecersizdir. Yani kalabilirler. Takabeg (mesac) 10:27, 22 Kanun 2012 (UTC)
Bunlari da temizlikten sonra halledelim. Takabeg (mesac) 11:11, 22 Kanun 2012 (UTC)

Vietnamca Wikipediyasindaki[çımeyi bıvurne]

vi:Thành viên:Cheers!in bot calismasiyle Turkiye koy maddelerini actigini gormussundur. Bizim koy maddelerimiz onunkine gore daha zayif olmasi cok uzucudur ama bir gercektir. Kendisinden rica edip Zazaca Wikipediaysinda da ayni calismasini gerceklestirmesini talep etmeyi planliyorum. Onun icin de bot flag verme yetkisine sahip biri yani burokratin olmasi lazim (global botlara ise yerli toplulugun konsensusuyle ekstra bot calismalari (interwikilerle ilgili olanlarin disindaki calismalar) izin verilebilir). Fakat gordugum kadariyla kendisi global bot hakkina sahip degildir. Karber:とある白い猫 (Beyaz Kedi) ise global bot hakkina sahip oldugu icin ekstra bot calismalari bizim yerel konsensus yeterli. Mesela konsensus alirsak [[Category:]] -> [[Kategoriye:]] gibi toplu degisiklikler Beyaz Kedi'nin botuyle halledilebilir (tabi kendisi yapmak istemezse yaptiramayiz :)). Ve bunlarin zeminini hazirlamak icin bu teklifte bulundum (Zazaca Wikipediyasina bir krat yeterli diyebilirler), belki metada karsi cikan olacaktir. Ancak check user'da bazilarin kukla olduklarini tespit edildigi icin burada somut katki yapmis ve yapan kullanicilar arasinda karsi cikan olmayacaktir kanimca.

Simdi herseyden once en basit olanlardan Karber:とある白い猫 (Beyaz Kedi)den [[Category:]] -> [[Kategoriye:]] calismasini yapmasini rica etmemiz icin karar alalim. Kendisinin calistiracak olan botun adi en:User:タチコマ robottur. Support or oppose ? Takabeg (mesac) 11:11, 22 Kanun 2012 (UTC) Takabeg (mesac) 11:11, 22 Kanun 2012 (UTC)

Animal Bu kullanici da AWB ile [[Category:]] -> [[Kategoriye:]] degisiklikleri denemis ama becerememis. Aslinda AWB risklidir ki kotu niyeti olmasa da kullanicinin engellenmesine yol acabilir. O yuzdendir vazgesmistir. Bence soz konusu kullanicinin kotu niyeti yoktur ama ona bot flag verilmemelidir. Zira tarafsiz bir kullanici degildir. Botle calisirsa engellenmesi gerekecek, kanimca. Takabeg (mesac) 11:27, 22 Kanun 2012 (UTC)

Kategoriye:Besterede hala 2500 madde yer aliyor. Bunun disinda spam koyleri. 9 gunde silebilecek misin ? Takabeg (mesac) 14:52, 22 Kanun 2012 (UTC)

Şablon:Pela Seri/Nuşte2de hatali bilgi veriliyor. Madde Mamekiye (Qalan) iken listede Tunceli ilinin ilceleri yer aliyor. Takabeg (mesac) 00:34, 23 Kanun 2012 (UTC)

Important for Zazaki Wikipedia[çımeyi bıvurne]

Wikipedia:Portalê cemaeti#User:タチコマ robot Takabeg (mesac) 23:08, 23 Kanun 2012 (UTC)

Engelleme kayitlarini inceliyorum. Bu kullanicinin Kurtcu oldugu belli. Silinmis vandalism delilleri varsa, onlari ben goremedigim icin durumu farkli olabilir. Fakat bu kullanicinin su an gorulebilen degisikleriyle ve "Inserting false information" gerekcesiyle suresiz engellenemez. Ayrica kullanici hic uyarlanmamis. Takabeg (mesac) 02:22, 24 Kanun 2012 (UTC)

Birde Karberê kılitbiyaey ile ilgili olarak Open proxy haricindeki IP adresleri en fazla 1 yil engellenebilirler. Takabeg (mesac) 02:42, 24 Kanun 2012 (UTC)

Karber:Belekvor = Cemal Taş mı ? Kullanıcı böyle bir değişiklik yaptı da... Takabeg (mesac) 07:06, 24 Kanun 2012 (UTC)

Kategoriye:Nêweşiye mi dogru Kategoriye:Neweşiye mi dogru ? Interwikileri nelerdir ? Takabeg (mesac) 07:10, 25 Kanun 2012 (UTC)

Kategoriye:Nebat ile Kategoriye:Botanik arasinda fark var mi ? Takabeg (mesac) 01:30, 26 Kanun 2012 (UTC)

Twinkle ile toplu silme[çımeyi bıvurne]

tr:Vikipedi:Araçlar/Twinkle'da anlatilanlar Zazaca Wikipediyasinda da yapilablilir mi acaba ? Hic denedin mi ? Eger yapilabiliyorsa, mesela bir kategori icindekiler toplu silinebilirler. Taa Kasim ayindan siliyoruz ama bitmiyor 2013 yila girecegiz. Senin de benim de vaktimize yazik, degil mi ?

1. Karber:Mirzali/twinkle.js sayfasina Commons:User:Kanonkas/twinkle.js sayfasinin icindekilerini kopyalayip yapistir.

2. Karber:Mirzali/twinklebatchdelete.js sayfasina Commons:User:Kanonkas/twinklebatchdelete.js sayfasinin icindekilerini kopyalayip yapistir.

Eger toplu silebiliyorsan lucky :) Takabeg (mesac) 09:14, 26 Kanun 2012 (UTC)

Anladigim kadariyla calismiyor :( Takabeg (mesac) 09:41, 26 Kanun 2012 (UTC)

İklım maddesinin başlığı mı yanlış yoksa içerikleri mi yanlış ? en:Climate'nin Zazacası İklım mı ? Takabeg (mesac) 21:36, 26 Kanun 2012 (UTC)

Serê pela qutiye/kategoriy ne ise yariyor ? Lazim mi ? Takabeg (mesac) 08:12, 27 Kanun 2012 (UTC)

Zilfî Paşa (:[çımeyi bıvurne]

Etîya Wîkîpediyayê Tirkî ya? Ez veynena ke şima bîye Kurd u Kurdî ra her çi rî akerdeyî. Eybo, merdum hendek biqarez nêbeno. Labelê helê qal u qisane di şar beno neteweperest. Na ambazî to ke vano ez her çi rî fehm keno ne Kurmanckî ne zî Dimilkî zano, labelê semede hurdhemînê zarawane zî her ca di hûkûmdarî keno. Meydan ye rî mendo, labelê ez wextê xo ye rî îsraf nekena. Semede ke ti zî neweşî ez to re zî tuyek nevano. Labelê dîqqet bikerî. Zaf meydan medî yew u ambazane ye. U yew zî Tirkîye şima rinda, Zilfî Paşa biwane ma bivenîme myêrik çi keso u se buyo. (: —Gomadapeyam 16:06, 28 Kanun 2012 (UTC)

Redirektê ke nêgurinê[çımeyi bıvurne]

[2] Takabeg (mesac) 00:29, 29 Kanun 2012 (UTC)

Şablon:Done! - Mirzali
Dosya:Happy new year 2013.jpg * * * 2013 !!! * * *
Biraz erken ama miladi yılbaşınız kutlu olsun.

Buna dikkat edersen iyi olur. (Frankfurt am Mein'den giriyor)
Birde Maria T. O'Shea'nin Trapped Between the Map and Reality: Geography and Perceptions of Kurdistan adli eserini hic okudun mu ? -- Takabeg (mesac) 03:00, 31 Kanun 2012 (UTC)

Sence Izady'i buraya gondermek icin yeterli mi ? Yeterli bulamiyorsan diger delilleri de bulurum :) Takabeg (mesac) 03:32, 31 Kanun 2012 (UTC)
Anladığım kadarıyla Izady'nin çalışmasına göre "Kashushu, Guti, Lulu ve Shubaru'ların hepsi Kürt olarak kabul ediliyormuş" (The Kashushu, the Guti, the Lulu and the Shubaru are all then considered to be Kurdish.). Oysa burda bahsi geçen Lulu Zazaların büyük bir aşireti olan Lolanlılardır. İşte Kürtler Izady'nin bu sözde akademik çalışmasını (ve bunun gibi başka kaynakları) kullanarak kendi milliyetçi efsanelerini meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Aslında konu kısa ve öz olarak anlatılmış bu bölümde. Bu da ilk etapta yeterlidir sanırım. Ancak, başka kaynakları bulabilirsen, bunları aktarman da yararlı olabileceğini düşünüyorum. Bu uğurda uğraşıların için de ayrıca sana çok teşekkür ediyorum. -- Mirzali