Karber vaten:Mirzali: Ferqê çımraviyarnayışan

Page contents not supported in other languages.
Wikipediya, ensiklopediya xosere ra
→‎dedim ya: qısımo newe
m Karber Erdemaslancan' pelay Karber mesac:Mirzali' berd Desteg werênayış:Mirzali
(Babetna niyo)

Revizyonê 11 Keşkelun 2012, seate 19:07 de

Archive
Arşiv

Selam. Naber ? Commons:Category:Dersim rebellion oluşturuldu. Haberin oldun. Hoşçakalın. Takabeg (talk) 06:01, 24 Adare 2012 (UTC)

deleting of contentless entries

Hi Mirza,
Could you delete the empty pages?George Animal (mesac) 12:21, 17 Gulane 2012 (UTC)

Request for translation. Yanka Kupala and Yakub Kolas

Dear Miry! Warm greeting from Belarusian Wikipedia! This year we celebrate 130. birthday of Belarusian great poets en:Yanka Kupala and en:Yakub Kolas Could you help us to translate articles into your unique and honourable language? Thank you in advance! --Rymchonak (mesac) 05:32, 8 Hezirane 2012 (UTC)

Zazaca hakkında

Merhaba Mirzali,Zazaca hakkında birkaç soru sormam gerekiyor, birincisi Zazaca'daki esas çoğul eki hangisi ? makale yaratırken hangisini kullanmam gerekir? -an,-ey-,-ê,-i ? ikincisi ise suffix hakkında, esas suffix hangisi ? makale yaratırken hangisini kullanmam lazımdır? şunu demek istiyorum, zıwanê resmiyê Almanya? zıwano resmiyo Almanya ? zıwana resmiya Almanya ? ya da nuskaro Amerikayıc,nuskarê Amerikayıc,Nuskara Amerikayıc ? esas olan hangisi hangisidir ? -a,-ê, ya da -o? Makalelerin hepsinde farklı kullanılmış,Farsça'da -e, Kurtçe de -a kullanılıyor,Ben Zazaca diğerlerinin kopyası gibi olmasın diye -o yu kullandım.Esas olanı hakkında yardımcı olursanız bundan sonra onu kullanırım,teşekkürler.

Tesekur

tesekur kenane Mirzali,ez yew zazayo ama zazakiyo mı zaf rınd niyo,bu yuzden devamını turkce yazacagim,dunya da her 14 gunde bir dil yok oluyor ve bildiginiz gibi bizim dilimiz de yok olma tehlikesiyle karsi karsiya.Dilin yok olmasini önleyen onemli unsurlardan birisi de edebiyat degilmidir(o dilde yazılan yazılar,makaleler vs).Zazaca ne kadar cok makale olursa hem dilimizin yok olmasını onleriz hem de insanımıza o kadar fazla yardımcı oluruz(Zazaca bilen bir Zaza makalenin Turkcesi ya da baska bir dildeki anlamı yerine Zazaca sina bakar) diye dusundum.Ben Zazaca Wikipedia yi biraz inceledim,makalelerin ekseriyetinin tam olmadigini veya insanlara fazla yararı olmayacak seyler hakkında oldugunu dusundum.(Mesela Zazaca wikipediya da dunyaca tanınmis kisiler hakkinda bilgi yok fakat anadoluda belki birkac sene sonra yok olacak bir koy hakkında bilgi var ya da tüm dunyaca tanınan yazar Stephenie meyer hakkında bilgi yoktu-ben bildigim kadariyla yazdım- ama adini hic duymadigimiz yazarlar hakkinda bilgi var).Boyle olursa dilimizin gelisemez,dilimizin gelismesi icin daha fazla uluslararasilasmaya ihtiyaci var.Bu yuzden Zazaca Wikipedia ya uye oldum,bildigim kadariyla dunyaca taninmis kisilerin Zazaki de makalelerini yarattim.İngilizce,Farsça,Turkce,Endonezce,Azerice ve biraz İspanyolca/Fransızca biraz Arapça biliyorum bu yüzden zaten wikipedi de ceviri grubundayim ama Wikitranslate e de uye oldum.Zazaca da izafeleri,suffixleri ve inceledim gercekten yardimci oldu.tekrar tesekkurler.

heqa wikipedia zazaki de

merhaba Mirzali abi,birşey soracaktım,bana gonderdigin mesajdaki translate wiki ne hakkında tam olarak kullanımı nasıl oluyor? son degisiklere baktim benim imla hatalarimla dolu,hatali sayfalari bildigim kadariyla yazdim,hic makale olmamasindansa birkac yanlisla olsun diye dusundum.Zazacamiz son derece kompleks bir dil,inglizcede,almancada,farscada dilin standart kurallari var.istegim dilimizin gelismesi,yanlislar zamanla giderilir diye dusunuyorum. yanlislarim icin tekrar ozur dilerim.tesekkurler...

tesekur

tesekur keno Mirzali abi,estafurulla zamet niyo ekledim seni

email

Hi, Please send me an email.جواد (mesac) 23:49, 6 Tebaxe 2012 (UTC)

dedim ya

Calanor ve Arde gibi kullanıcıları engellemeye devam et sen, Yahu Arde seni facebookta arkadaş olarak ekledi, Adamla hiç mi konuşmadın ,hiç mi fotoğrafını görmedin, Hiç mi tanımadın mübarek, Engellersen engelle umurumda bile değil ama zazaca için çalışan insanlara bu yaptığın hiç hoş değil. --Erdemaslancan (mesac) 17:33, 2 Keşkelun 2012 (UTC)