Karber vaten:Ackdeals: Ferqê çımraviyarnayışan

Page contents not supported in other languages.
Wikipediya, ensiklopediya xosere ra
Content deleted Content added
Line 72: Line 72:


::: Mı inan rê ebe zıwanê weş qısey kerd, qısey mı inan rê kar nêkerdo.Ê zıwanê weş ra fam nêkenê.Mı Neribij rê va ebe herfa '''î''' nuştey menusno ema qıseyê mı amey yew goşê xo u şı goşê xoyo bini ra.Nıka qusırê mı çıçıyo? Hameyê/Heme wikipediyan do tena yew alfabe esto u Wikipediyay ebe tena yew alfabey nusiyeno.Yew zıwan do dı alfabey qet nêbeno Bra [[User:Belekvor|Belekvor]]. [[Karber:Ackdeals|Ackdeals]] ([[Karber werênayış:Ackdeals|mesac]]) 15:06, 10 Nisane 2013 ([[UTC]])
::: Mı inan rê ebe zıwanê weş qısey kerd, qısey mı inan rê kar nêkerdo.Ê zıwanê weş ra fam nêkenê.Mı Neribij rê va ebe herfa '''î''' nuştey menusno ema qıseyê mı amey yew goşê xo u şı goşê xoyo bini ra.Nıka qusırê mı çıçıyo? Hameyê/Heme wikipediyan do tena yew alfabe esto u Wikipediyay ebe tena yew alfabey nusiyeno.Yew zıwan do dı alfabey qet nêbeno Bra [[User:Belekvor|Belekvor]]. [[Karber:Ackdeals|Ackdeals]] ([[Karber werênayış:Ackdeals|mesac]]) 15:06, 10 Nisane 2013 ([[UTC]])

:::: Bıra, aflabe eyni alfabe ya. Tenya "i/î" de problem esto. Seba yew herfi ra ma nêşênê vacê ke "alfabeya zazaki de î çino". No karakter, teyna Kurdki de nê Franski, Tırki u xeylê alfabeyanê Ewropa de esto. Heto bin ra kıtab u pêserokê ke zazaki nusiyayê, tewr tay %50 yê inan de karakterê "î" esto. Coka riyê yew herfi ra heqa ma kesi çina ke yewbini rê heqaret bıkerime. Heto bin zafê adminan qerar da ke (mirzali, xosere, ez) Alfabeya Bedirxani rê ma musade kenime. Coka luzım çino ke ma karberan nêrehet bıkerime, çımki ma xora qerar gırewto. Herunda naye de, eke ma meqale u nuşteyan bınusime, tayêna rınd nêbeno? Senê ke tı zaza yê, xosere, neribij, gomada, azadi u ê karberê bini ki zaza yê u heqa inan esta ke wikipediya de serbest bınusê. To ra reca kena ke ma pêro karê xo bıkerime, kes kesê bini rê mudaxale mekero. Zaf sılami. ----[[User:Belekvor|Belekvor]]<sup>[[User Talk:Belekvor|mı rê mesaj bırusne]]</sup> 15:16, 10 Nisane 2013 ([[UTC]])


==Şablon==
==Şablon==

Revizyonê 10 Nisane 2013, seate 15:16 de

Gamê verêni
  • Şıma xeyr amey Wikipediyay Zazaki! :-)
  • Her çi ra raver, ma şıma ra reca kenime ke, nuşte u meqaleyanê xo be Zazakiyê pak u zelali bınusê.
  • Şıma rê zehmet, meqaleyanê xo be Zazakiyo Standard u Alfabey Warey bınusê. Labelê, êyê ke wazenê, şenê be Alfabey Bedırxani zi bınusê.
  • Eke şıma Zazakiyo Standard nêzanenê, şenê be Zazakiyê dewa xo bınusê. Labelê, Zazakiyê dewa xo gani 'raşt' bınusê.
  • Wikipediya Zazaki de vandalizm, heqaretkerdene tometa! Karberê ke çiyanê wınasiyan kenê, Wikipediya ra yenê teberkerdış.
  • Nae xo vira mekerê: Semedê (qandê, seba) Wikipediya de nuştene, zaf teknik u marifeto hewl lazım niyo. Eke şıma pelanê Wikipediya de bıgeyrê u taê qurdi kerê, şenê xeylê çi bımusê.
  • Heto bin ra, şıma key ke meqale nusenê ya zi vurnenê, kesi ra metersê! Tiya Wikiyo. Labelê, şıma nuşteyanê xo de gani ca bıdê çımeyanê objektifan.
  • Nuşteyanê xo de, haydarê nuxte u virgulan vınderê (diqet kerê), u nuxta ya zi virgule dıma çekuyan miyan de taê (hebê) mabeyn cı dê.
  • Eke şıma çım bıerzê perra kategoriya Gramerê Zazaki, tayêna rınd şenê Zazaki bınusê.
  • Bınê her meqale de, kategoriyanê nuştey bınusê. Anci, eke nuştey şıma zıwananê binan de esta, link bıdê zıwananê binan.
  • Ma wazenime ke şıma heta peyniye peşti bıdê Wikipediya Zazaki u tede bınusê. Çunke, no proce semedê (qandê, seba) zıwanê ma Zazaki zaf hewl u muhimo.
  • Semedê (qandê, seba) iştırakanê şıma, nıka ra berxudar bê, weş u war bê! İştırakê şıma tım daim bê.
Kami ra pers bıkêri, kami ra peşti bıgêri?

Sistemê gurenayışê Wikipediya sero eke şıma wazenê zanayışê xo hera kerê ya zi cewabê yew persi bımusê, şıma şenê nê perranê bınênan de seyr kerê:


Heqa nusnayışê to

Selam Takabeg, to ré yew sualê mı esto,nıka ez to ré pers keno,çıra/qey to be alfabeyê erebki nuseno? Hamey nuşteyanê ke terefê to nuşiyeno,alfabeyê erebki ra çekuy esto.Sebebê no çıçıyo? Zonê ma ebe alfabeyê Latin nuşiyeno.Ebe sılamet. Ackdeals (mesac) 11:50, 3 Nisane 2013 (UTC)

Selam Bra Takabeg,vurnayışanê to zaf weşo,ez to tebrik keno :) ema cayê tayn do Xosere raşto,ez vano heqa Xosere esto.Yew o dı cumley u yew fotraf ra nuşte nebeno.Nuşteyê dergi semedo wikipediya u prensibanê wikipediya daha rınd beno.Xeberê to bo. Ackdeals (mesac) 13:03, 3 Nisane 2013 (UTC)
en:Wikipedia:Deletion policy & en:Wikipedia:Criteria for speedy deletion. Takabeg (mesac) 13:10, 3 Nisane 2013 (UTC)
Takabeg , demek istediğim bir iki cümleden oluşan yazıdan makale olmaz.Xosere de sana bunu söylüyor.Örneğin: ...yew sereweziro tırkiya biyo ya da ... yew kumandaro tırkiya biyo dan hem düzgün ve bilgilendirici makale olmaz hem de wikipedia standartlarına uymaz.Bu yüzden benim yüzlerce makalem silindi. Ackdeals (mesac) 13:17, 3 Nisane 2013 (UTC)
I recommend you to read en:Wikipedia:Deletion policy & en:Wikipedia:Criteria for speedy deletion. Politikaları okumanı tavsiye ederim. User:Arde'nin oluşturduğu yüzlerce makalenin silindiğini bilmiyorum ama User:Erdemaslancan'ın oluşturduğu yüzlerce makalelerin silindiğini biliyorum. Aynı kişi misiniz ? Arde'nin oluşturduğu ve silindiği maddelerin büyük bir çoğunluğu tek cümlelik maddeler idi. Mesela Kategoriye:Wikipediy. Erdemaslancan'ın oluşturduğu maddelerin büyük bir çoğunluğu boş maddeler veya A1'na giren türlerdendi. Yani sadece başlıkları farklı ama aynı içeriklerine sahip olan maddeler idi. Silinme kaynıtlarına bakarsan durumu anlayabilirsin. Takabeg (mesac) 13:23, 3 Nisane 2013 (UTC)
Yanlış değilsem benim Fransanın eyaletleri hakkında oluşturduğum makaleler ve bazı sanatçılar hakkında oluşturduğum makaleler bir iki cümlelik makalelerdi.Evet bir de de Kategoriye:Wikipediy'i fazla uğraşamayıp bir iki cümlelik oluşturmuştum.Benim oluşturduğum diğer makaleler uzun ve bilgilendiricilerdi.Ben Arde yim,Erdemaslancan değilim.Aynı kişi değiliz.Zaten dikkat edersen genelde makale oluşturuyordum,Erdemaslancan ise şablon vs. oluşturuyordu.Farkı burdan çıkarabilirsin. Ackdeals (mesac) 13:32, 3 Nisane 2013 (UTC)
Olabilir. Ama deletion konusunda politikalar gayet nettir. Kısa olduğu için silinmediler. A madde ile B madde arasında ayırdedilebilirse kalabilir ve aksi halde silinebilir (politika silinmeli demiyor). Tabi bu kategoriye giren maddelerin bazıları çok kısa maddelerdir. Bazıları ise bayağı uzundu ama A madde ile B maddenin hatta C maddenin başlık haricindeki bütün içerikleri aynı olunca silniyor, elbette (örneği görmek istersen, Andorra'nın şehirlerine bakın). Politika gayet net olduğu için bu konuda seninle tartışmamızın anlamı yok. İtirazın varsa somut olarak başvurabilirsin. Mesela ben de Sankt Peterburg ve Krasnodar'ın silinmesine itiraz ettim ve hâlâ ediyorum. Erdemaslancan ile farklı kişi olduğunu düşünüyordum. Check User sonucuna bakıldığında da aynı kişi olduğunuza dair delilin olmadığı anlaşıldı. Geri kalan davranışsal izleri. Mirzali'ye göre, davranışsal izi vardı demek. Aslında niye meşru yola başvurmadın ? Metada da kendi hakkını arayabilirdin. Ama yapmadın, direkt desysop'a gittin veya gittiniz. Hatta kuklalarınızı kullanarak. Bence burada ilk engellenmen için gösterilmiş olduğu gerekçe geçersiz ise hakkını geri alabilirsin. Incubator ve metada biraz zor. Engel delme amaçlı kukla hesabını oluşturma alışkanlığından dolayı zordur. User:Arde olduğunu söylüyorsan User:Arde olarak geri dönersen daha faydalı olacaktır. Şu anki durumda ufacık olsa sıkıntı yarattığında anında şut edilebilirsin. Kolay gelsin. Takabeg (mesac) 13:52, 3 Nisane 2013 (UTC)
Sizin dediğinize göre oluşturduğunuz komutan asker vs. hepsinin silinmeleri gerek çünkü başlıkları dışında hepsinin içerikleri aynı.Hespinde doğum tarihleri ve osmanlı askeriydi vs. yazıyor.Hak arama konusuna gelince,Mirzali'ye ne yaptıysam Erdemaslancan olmadığımı anlatamadım ya da anlamak istemedi.Bu konuda da hakkım çok yendi.Kendi hakkımı aramak için meşru yollara da başvurdum son çare Erdemaslancan ile birlikte desysop a gittik.Fakat kimse bizi ciddiye almadı.Bu yüzden de Wikipedia'ya da katiyen en ufak bir itimadım kalmadı ve ve gözümde Wikipedia'nyın en ufak bir değeri kalmadı.Şu an bir gram umrumda da değil.Sadece dilime yararlı olmak için makale oluşturuyorum,yaptığım bu.Şutlanmak ya da şutlanmamak umrumda değil olmaz da.User:Arde olarak giriş yaptım,giriş yaptığım IP adresi otomatikmen engellendi..Bu arada da bir yerde Azerice Wikipedia'da Arap harfleriyle makale olmasının sebebini sormuşsun,İranın şimalinde yaşayan Azeriler de wikipedia dan yararlanabilsinler diye Azeri Wikipedia sında Arap harfleriyle makale oluşturabiliyorsun.Keza onlar birkaç ay önce Azerbayanın cenubunda yaşan ve Arap alfabesi kullanan Azeriler için sadece Arap alfabesiyle makale oluşturulan ayrı bir wikipedia açmışlardı. Ackdeals (mesac) 09:42, 4 Nisane 2013 (UTC)
Atmayın. Görevleri de ekledim. Erdemaslancan'ın açtığı asker maddelerinde belki dediğin gibiydi. Projemizi kaosa dönüştürme eylemine gaz vermeyin, lütfen. Kuklacılık konusuna gelince, yukarıda Mirzali'nin yazdığı facebook olayı yalan mı ? Aslında eğer farklı kişiyseniz, Mirzali kabul etmediği takdirde diğer kullanıcılara anlatman lazımdı. Eğer aynı kişi olsanız bile IP çakışmaları, davranışsal izleri somut olarak gösterilmediği takdirde kukla olduğunuzu tespit edilmiyor ve dolayısıyla engellenemiyor. Ne yazık ki vikilerde tespit edilmediği takdirde engellenmiş olanlar da vardır. Engellemeden önce uyarı alıp almadığını, engellendiğinde politikaya uygun gerekçelerin gösterilip gösterilmediğini anlatsaydın. Sakin sakin anlatsaydın. Bildiğin gibi (metadaki ve buranın köy çeşmesindeki yazlarımı okuduysan) Arde = Newos = Calanor'un (multiple account)'ın aslı sahibinin unblock'u istedim ve istiyorum. Nihayet Calanor unblock edildi. Ama sen Newos olduğunu ve Calanor olmadığnı söylüyorsun. Calanor kim o zaman ? Bırakacağını diyorsan bırakabilirsin ve buradan gidebilirsin. Ancak senin burayı bırakıp bırakmamanla alakasız olarak haksız engellenmeler varsa düzeltilmelidir. Takabeg (mesac) 10:05, 4 Nisane 2013 (UTC)
Wikiprojelerde Due process'e önem veriyorum. Hizmetlilerin keyfi uygulamalarına hep karşı çıkıyorum. Türkçe Vikipedideki olayı biliyorsundur. In dubio pro reo da önemlidir. Senin Erdemaslancan olup olmadığına emin değilim. Burası sanal ortam olduğu için kesin bir şey yok zaten. Ancak ikinizin kuklacılık konusunda somut delilleri yoktur. Bu durumda eğer gerçekten Erdemaslancan'ın kuklası olsa da stale sayılması lazım. Ayrıca yukarıda gösterdiğim Sankt Peterburg ve Krasnodar ile ilgili olarak Tamara Ustinova'nın da Erdemaslancan'ın kuklası olduğunu iddia etti. Ama farklı kişi olduğu belliydi. Ondan da Mirzali'nin Erdemaslancan vakasından fazlasıyla etkilendiği ve tabir-i caiz ise paranoiak duruma girdiğini anladım. Arde'nin Erdemaslancan olmama ihtimalinin yüksek olduğunu düşünmeye başladım. Ama Erdemaslancan'ın oluşturduğu binlerce boş maddeleri ve gerçek hayatında hasta olan Mirzali'ye karşı sergilediği kişisel saldırlarını biliyorsundur. Calanor kim ? Erdemaslancan'ın kendisi mi ? Güney Zazaca mıydı Merkez Zazaca mıydı unuttum da Zazaca'nın diğer lehçesiyle yazmak istiyordu. Neden Güney Zazaca Vikipedisi, Incubator da bile yok ? Takabeg (mesac) 10:27, 4 Nisane 2013 (UTC)
Öncelikle Erdemaslancan'ı tanırım,aslında niyeti Wikipedia'ya zarar vermek değil.Sadece yararlı olmak istiyordu.Fakat o da benim gibi Mirzali'den nasibini aldı.Erdemaslancan Mirzali'ye sebepsiz yere saldırmıyordu,Mirzali onu da benim gibi engellediği için salıdırıyordu.Arde benim.Bunu bir türlü kimseye kanıtlayamadım,Mirzali paranoik durumda olduğu için herkesten şüpheleniyor.Bu yüzden benden de şüpheleniyor bunu biliyorum.Hatta senden bile şüpheleniyor.Asmen,Xosere dışında herkes potansiyel Erdemaslancan onun için.Neyse,Calanor kim benim de bir fikrim yok.Ama Erdemaslancan olmadığına eminim çünkü çünkü vaktiyle bun konuyu onunla konuşmuştuk.Zazaca konusuna gelince,Mirzali kuzeyli Zazalardan,Erdemaslancan ise güneyden.Kendi fikrimi söylecek olursam Kuzey Zazacası asimile olmuş Zazaca.Bu bilimsel olarak da kanıtlı.Kuzey Zazacasında Ş harfi yok,K harfini ise Ç olarak kullanılıyor.Misal:
  • Güney-Merkezde Keyna = Kız Kuzeyde ise Çena
  • Güney-Merkezde Şıma = Siz Kuzeyde ise Sıma
  • Güney-Merkezde Genc = Genç Kuzeyde ise Cenc
  • Güney-Merkezde Key = Ev Kuzeyde ise Çe
  • Güney-Merkezde Keyf = Keyif Kuzeyde ise Çef
  • Diğer bir ayrılık ise j-c-z harflerinde,Misal :
  • Güney-Merkezde Roj/Roc = Gün Kuzeyde ise Roz
  • Güney-Merkezde Vaj/Vac = Söylemek Kuzeyde ise Vaz
  • Güney-Merkezde Pewj/Pewc = Pişirme Kuzeyde ise Poz

Zazaca İrani bir dil bütün İrani dillerde de Ş harfi var,Zazaca ayrıca bir Hint-Avrupa dili,Hint-Avrupa dillerinde de Ş harfi var.Kuzeyin Ş yi yerinde kullanamaması dilin asimile olmasından dolayı.Bir de şu var Güney-Merkezin Ş kullandığı yerde Kuzey S kullanıyor Kuzeyin Ş kullandığı yerde Güney S kullanıyor.Misal :

  • Güney-Merkezde Siya = Siyah Kuzeyde ise Şia
  • Güney-Merkezde Şane = Tarak Kuzeyde ise Sane'

Bak şimdi Tarak kelimesinin bir de Farsçasıyla Ermenicesini yazayım:

  • Farsça tarak = شانه okunuş : Şane -> Güney-Merkezle aynı
  • Ermenice tarak = սանրել okunuş : Sanr -> Kuzeyle benzer,Ş harfi yok.

Öncelikle şunu söyleyeyim ben ne Kuzeyi ne de Güneyi destekliyorum.Çünkü benim konuştuğum Zazaca da kuzeyli kelimelerde güneyli kelimeler de var.Karışık yani.Ancak benim nazarımda Kuzey Zazacası Ermenice tarafından aşırı derecede asimile edilmiş.Güney-Merkez Zazacası ise hem İrani dillerin gösterdiği özellikleri gösteriyor hem de İrani dillere daha yakın. Ackdeals (mesac) 11:42, 4 Nisane 2013 (UTC)

Türkçe Vikipedideki Arde sen misin ? Yoksa İtalyanca Vikipedideki bir kullanıcı mı ? Takabeg (mesac) 12:03, 4 Nisane 2013 (UTC)
Burada Canlı Kuklacılığınızın söz konusu olduğunu anlıyorsun artık. Birde hem Calanor hem de Arde, nokta ve virgülden sonr boşluk bırakmıyorlar. Bu davranışsal benzerliği olarak kabul ediliyor. Ama Calanor olsaydin Calanor'un hesabı kilitli olmadığı için oradan giriş yapabilirdin. Başka kukla olmadığını kanıtlayan delilleri sunabilir misin bize ? Takabeg (mesac) 12:23, 4 Nisane 2013 (UTC)
Türkçe Wikipedia'daki Arde ben değilim.İlk defa burda gördüm orada da Arde adında hesap olduğunu.İtalyanca Wikipedide ki Arde hiç değilim.Çok şükür aklı başında birine denk geldim yahu Calanor ben olsam engeli de kalkmışken oradan giriş yaparım,neden yeni hesap açayım.Başka delil derken,Calanor'un katkılarına bakın benimkilerine bakın hiç bir alakası yok.Yazış stilini diyorsan nokta-virgül olayından bahsediyorum bunu herkes yapmaz.Demek istiyorum ki herkes nokta ya da virgülden sonra boşluk bırakmaz.Bu %90 böyledir.Yani benzerlik olması gayet tabiidir.Türkçe Vikipedi'de,Farsça Wikide de Fransızca Wiki de de nokta-virgülden sonra boşluk bırakmayan binlerce kullanıcı vardır.Bunun delil olması düşük ihtimallidir. Ackdeals (mesac) 17:04, 4 Nisane 2013 (UTC)

Xêr amo

Ti xêr amo bira. Ma wazenî etîya de yew denge bibo. Mirzali û Tako na wîkîpediya de sey keyfê xo kay kenî. Mirzali zaf karberan zi bloke kerdî. Endî beso. Ti etîya de sey zanayişê xo binusî. --Xosere (mesac) 14:17, 3 Nisane 2013 (UTC)

Ma wazenî na wîkîpediya de teyna Zazaki de kar bibo. --Xosere (mesac) 14:17, 3 Nisane 2013 (UTC)

Mı xeyr di,tiya heqa to esto bra ema zıwanê ma do herfa î çıniyo.Ez Takabeg nas nekeno.Mirzali hameyê hesabanê mı bloke kerdo,raşto ema mı ebe Mirzali haştiye kerdo.Tiya meseley mı çıniyo.Inka,ez inca do zey meulametê mı nuştey vırazeno.Ema fekê ma ferqliyo.Sebebê werênayışan noyo.To wazêno ki na wikipediya de tena Zazaki de kar bıbo ema to ebe alfabeyê Zazaki nênuseno.No çı halo ? ebe sılamet Ackdeals (mesac) 10:00, 4 Nisane 2013 (UTC)
Silam şima ra. Kam vano, ziwanê ma de herfa î çinîya? Rastnuştişê Zazakî biwêne. Rojnameyo zazakî esto. Keyepela dersîmînfo bivîne. Zazakî nika sey di newey (%90) wuna nusîyeno. Nika desana kitabî estê kî wuna nusiyayê. Bira Ackdeals, hinî tirkî nustiş viradê, kefweş bena. No projeyo zazakî yo, tirkî niyo. Xatirê şima.—Gomadapeyam 12:23, 4 Nisane 2013 (UTC)
Ez Dersim ra Mersim ra fam nêkeno,Ez Dersımıj niyo.dersîmînfo tena yew siteyê internetio. İlmi qet niyo. Eke to inca do yardım-kerdene wazeno, icabatanê/prensibanê Wikipedia Zazaki rê hurmet bıke bra.Nuştışê zıwanê Zazaki her ca do mıxtelifo.İnca do ji nuştışê Zazaki noyo.Ebe nuştışo no bınuse.Hem to rê hem ji ma rê daha rınd u asên beno.Cumleyê toê peyên raşto,No proje, projeyo Zazakiyo, Tırki ya ji Kurdi niyo..Xatır be to Ackdeals (mesac) 17:18, 4 Nisane 2013 (UTC)

Bıra Ackdeals, no nuşte (Celadet Ali Bedırxan) mı be xo nuşt. Kerem ke, lecê vurnayışi u kesi rê zi heqaret meke. Ez tiya endi qewğa u lec nêwazenan. Ebe selamê dostiye! -- Mirzali (mesac)

İşğalê Moğolan

Qola Moğolan, Seferê Moğlan, Bandıra Moğlan gibi başlıklar olabilir mi ? Listedeki yerlerin çoğu istilaya uğramış ama işgal (feth) edilmemiştir. Takabeg (mesac) 00:19, 9 Nisane 2013 (UTC)

İstila kelimesinin Zazaca'da karşılığı yok,yani Zazaca da istila anlamına gelen bir kelime yok.Türkçe'den de İstila' olarak kopyalamak içimden gelmedi açıkçası.Ondan mütevellit ben de işğal olarak yaptım başlığı muhterem dostum Ackdeals (mesac) 17:04, 9 Nisane 2013 (UTC)

Tı çıra karberan rê heqaret kenê?

Bıra, tı çıra karberanê Wikipediya Zazaki rê heqaret kenê? Tı karber Neribij, Xosere, Gomada rê xeylê heqaret kerdo. Wikipediya de heqa kesi çina ke karberanê binan rê heqaret bıkero. Eybo. To ra reca kena ke heqaretanê xo peyser bıgê u ozrê xo bıwaze. Wına nêbeno. ----Belekvormı rê mesaj bırusne 17:57, 9 Nisane 2013 (UTC)
Mı inan rê ebe zıwanê weş qısey kerd, qısey mı inan rê kar nêkerdo.Ê zıwanê weş ra fam nêkenê.Mı Neribij rê va ebe herfa î nuştey menusno ema qıseyê mı amey yew goşê xo u şı goşê xoyo bini ra.Nıka qusırê mı çıçıyo? Hameyê/Heme wikipediyan do tena yew alfabe esto u Wikipediyay ebe tena yew alfabey nusiyeno.Yew zıwan do dı alfabey qet nêbeno Bra Belekvor. Ackdeals (mesac) 15:06, 10 Nisane 2013 (UTC)
Bıra, aflabe eyni alfabe ya. Tenya "i/î" de problem esto. Seba yew herfi ra ma nêşênê vacê ke "alfabeya zazaki de î çino". No karakter, teyna Kurdki de nê Franski, Tırki u xeylê alfabeyanê Ewropa de esto. Heto bin ra kıtab u pêserokê ke zazaki nusiyayê, tewr tay %50 yê inan de karakterê "î" esto. Coka riyê yew herfi ra heqa ma kesi çina ke yewbini rê heqaret bıkerime. Heto bin zafê adminan qerar da ke (mirzali, xosere, ez) Alfabeya Bedirxani rê ma musade kenime. Coka luzım çino ke ma karberan nêrehet bıkerime, çımki ma xora qerar gırewto. Herunda naye de, eke ma meqale u nuşteyan bınusime, tayêna rınd nêbeno? Senê ke tı zaza yê, xosere, neribij, gomada, azadi u ê karberê bini ki zaza yê u heqa inan esta ke wikipediya de serbest bınusê. To ra reca kena ke ma pêro karê xo bıkerime, kes kesê bini rê mudaxale mekero. Zaf sılami. ----Belekvormı rê mesaj bırusne 15:16, 10 Nisane 2013 (UTC)

Şablon

Selam. Burada en:Template:Infobox Former Country yok mu ? Takabeg (mesac) 06:59, 10 Nisane 2013 (UTC)

Selam, maalesef yok Takabeg. Ackdeals (mesac) 15:08, 10 Nisane 2013 (UTC)