Karber vaten:Takabeg

Page contents not supported in other languages.
Wikipediya, ensiklopediya xosere ra

Xêr Amay Takabeg..![çımeyi bıvurne]

Gamê verêni
  • Şıma xeyr amey Wikipediyay Zazaki! :-)
  • Her çi ra raver, ma şıma ra reca kenime ke, nuşte u meqaleyanê xo be Zazakiyê pak u zelali bınusê.
  • Şıma rê zehmet, meqaleyanê xo be Zazakiyo Standard u Alfabey Warey bınusê. Labelê, êyê ke wazenê, şenê be Alfabey Bedırxani zi bınusê.
  • Eke şıma Zazakiyo Standard nêzanenê, şenê be Zazakiyê dewa xo bınusê. Labelê, Zazakiyê dewa xo gani 'raşt' bınusê.
  • Wikipediya Zazaki de vandalizm, heqaretkerdene tometa! Karberê ke çiyanê wınasiyan kenê, Wikipediya ra yenê teberkerdış.
  • Nae xo vira mekerê: Semedê (qandê, seba) Wikipediya de nuştene, zaf teknik u marifeto hewl lazım niyo. Eke şıma pelanê Wikipediya de bıgeyrê u taê qurdi kerê, şenê xeylê çi bımusê.
  • Heto bin ra, şıma key ke meqale nusenê ya zi vurnenê, kesi ra metersê! Tiya Wikiyo. Labelê, şıma nuşteyanê xo de gani ca bıdê çımeyanê objektifan.
  • Nuşteyanê xo de, haydarê nuxte u virgulan vınderê (diqet kerê), u nuxta ya zi virgule dıma çekuyan miyan de taê (hebê) mabeyn cı dê.
  • Eke şıma çım bıerzê perra kategoriya Gramerê Zazaki, tayêna rınd şenê Zazaki bınusê.
  • Bınê her meqale de, kategoriyanê nuştey bınusê. Anci, eke nuştey şıma zıwananê binan de esta, link bıdê zıwananê binan.
  • Ma wazenime ke şıma heta peyniye peşti bıdê Wikipediya Zazaki u tede bınusê. Çunke, no proce semedê (qandê, seba) zıwanê ma Zazaki zaf hewl u muhimo.
  • Semedê (qandê, seba) iştırakanê şıma, nıka ra berxudar bê, weş u war bê! İştırakê şıma tım daim bê.
Kami ra pers bıkêri, kami ra peşti bıgêri?

Sistemê gurenayışê Wikipediya sero eke şıma wazenê zanayışê xo hera kerê ya zi cewabê yew persi bımusê, şıma şenê nê perranê bınênan de seyr kerê:


Hoşgeldin Takabeg:)) --Belekvor 15:19, 6 Nisane 2008 (UTC)

Some links[çımeyi bıvurne]

Takabeg (mesac) 08:23, 4 Çele 2013 (UTC)

Zaza şarkıcıları[çımeyi bıvurne]

Kusura bakma dostum, özel işlerimden dolayı son günlerde bayağı bir yoğunum, fırsat bulamadım cevap vermeye.

Bertramz diyor ki: Tartışma sayfalarına da Almanca yaz lütfen. Özel bildiriler için e-posta diye bir işlev vardır. Kürtçe müzik yapan iki "Aslan"ı Türk sanatçıları kategorisine koyman mantıklıdır, çünkü onlar Türkiye doğumludur. Bunun sonucu olarak Kurdische Musik listesinde bulunan diğer sanatçıları da bu kategoriye eklemen gerek. Ancak, basından dikkatlice takip etmen gerekir ki bir Kürt müzisyeni Almanya'da vatandaşlıktan dolayı Türk pasaportunu iade ederse, bu kategoriden düşer. Ben "Kürtçe müzik" kategorisini siyasi olarak değil müzikolojik bir terim gibi, bir müzik tarzı olarak algılıyorum. Yani Kürtçe müzik herkes yapabilir. (Mesela bende bir Avustralya orkestrasının Maghrebian-Sefarad müzik içeren bir CD'si var. İsimlere bakıldığında Faslı Yahudi olmayan üyeler tarafından yapılmış.) Aynı nedenle ben Ahmet Aslan'ın ilk cümlesinden ötürü onu Kürt-Zaza müzisyeni olarak (özellikle Zaza olarak değil) nitelendirdim, çünkü makalede söz konusu olan müziğidir etnik atfı değildir. O, etnik yönden kendini Zaza olarak mı, Kürtlere ait Zaza mı, ya da öncelikle bir Türk vatandaşı olarak mı görür, orası konu dışıdır. Selamlar! -- Mirzali (mesac)

Zazaca vikipedisinde Türkçe yazışma[çımeyi bıvurne]

Sevgili dostum! Biz Zazaca vikipedisini başlattığımız andan itibaren ilkesel bir karar almıştık ki, tartışmalarımız sırf Zazaca olsun. Zazacası iyi olmayanlar için de dünya dili olan İngilizce dışında başka herhangi bir dil kullanılmasın. Özel meselelerde ise e-posta veya facebook üzerinden iletişim kuralım. Bu kaideyi burda senle bozdum, çünkü iletişim dilimiz Türkçe'dir. Ancak, hatırlarsan ben senden baştan e-posta adresini veya facebook profilini sormuştum ve sen bana gerekçe olarak bunları kullanmadığını söylemiştin. Sonuçta vermek mi istemedin, orasını bilmiyorum artık. Nitekim senden önce en son dönemde "Erdem" ile "Arde" bana nispet yaparak, iki can-ciğer olmuş "hacım-cicim" muhabbeti yapmışlardı burda ve ben onları Zazaca yazışsınlar diye ihtar etmiştim. (Onların [tek bir kişi olduğuna kaniyim hâlâ] engellenmeleri bu yüzden olmadı, bu bilinmelidir.) Son olarak da Gomada beni burda uyarmıştı hatırlarsan. Şöyle ki: Burası Türkçe vikipedisi mi? Görüyorum ki siz Kürtleşmişsiniz ve Kürt olan her şeye açıksınız. ("Bunu mecazi olarak söylüyor sanırım.") Ayıptır, insan o kadar kindar olmaz. Ancak, hele ki söz ve konuda millet ulusperver olur. Bu arkadaşın ki diyor her şeyi anlıyor, ne Kürtçe ne de Zazaca biliyor, ancak her yerde her iki lehçeye de hükümdarlık yapıyor. Meydan ona kalmış, fakat ben vaktimi ona israf etmem. Sen de hasta isen, ben bu yüzden sana bir şey demiyorum. Ancak, dikkat et. Birine ve onun arkadaşlarına meydan verme. Bir de Türkçe'niz iyidir, Zilfî Paşa'yı okuyun ki adam kimken ne olmuş. -- Mirzali (mesac)

If you want, we can communicate with English langauge. Personally I don't oppose to using Turkish language here. Because it's very clear Turkish language is "lingua franca" among us (not only you and me, but also Zaza users, Turkish users, Kurdish users, Laz users etc.). The Turkish language is not my mother tongue. It's nothing but one of the means of communication for me. As to off-wiki communications such as facebook etc., I don't like using off-lince communication tools for discussing issues on Wikiprojects, because there is risk that such communications would became a kind of "off-line" sockpuppetry or meatpuppetry (for example, see this case). Takabeg (mesac) 14:24, 7 Çele 2013 (UTC)

Erdem Aslancan[çımeyi bıvurne]

I'm as surprised as you are. However, I also think that his multiple accounts should be blocked again and I will do it. And I think Erdem Aslancan should also not be forgiven, because he has so much harmed to the project. He may not be useful in the future, because he has no knowledges of Zazaki. I suppose that Xosere has no idea about the whole events. Unless Erdem Aslancan has hired him to do so. Let's wait and see the response of Xosere. Mirzali (mesac)

Let's wait. Takabeg (mesac) 01:09, 10 Şıbat 2013 (UTC)

please stop tagging pages[çımeyi bıvurne]

those pages that you are tagging for deletion has no merit for deletion. There please stop tagging them. --Xosere (mesac) 05:33, 20 Şıbat 2013 (UTC)

Most of all article in this category abuse copyright of Koyo Berz. If you want to publish in Wikipedia, you have to get permission and then apply to OTRS. Cheers. Takabeg (mesac) 05:36, 20 Şıbat 2013 (UTC)

I have some questions to you.

  • Why did you change the correctly spelled word muxtar as mıxtar?
Did I change them ? I don't remember :) If I did, I did unconsciously. Could you show me "difs" ? Takabeg (mesac) 03:12, 25 Şıbat 2013 (UTC)
I see! An example of a difference. -- Mirzali (mesac)
  • Why do you leave a gap after the last bracket?
Because the last character and bracket are too close. Takabeg (mesac) 03:18, 25 Şıbat 2013 (UTC)
It would be even so everything read. One sees this gap significantly on the finished page. In my opinion you should not do it. -- Mirzali (mesac)
  • Xalpinar (be Tırki: Halitpınar ) ?
I'll have to investigate whether it is right. -- Mirzali (mesac)

Şablon:Country data ...[çımeyi bıvurne]

The translation as "Dewlet malumat ..." is wrong. This is still a work of Erdemaslancan. Please modify these templates as "Melumatê dewleta ...". Thank you! -- Mirzali (mesac)

Thank you so much for your great help in making the right changes. -- Mirzali (mesac)

Madem buradasın[çımeyi bıvurne]

Ben de buradan yazayım. Abi nasılsın? Sana mesaj yazdım ama bayadır Commons'a giremedim öncelikle kusura bakmayasın. İyi olduğunu varsayıp senden bir şey rica edecektim. Wikipedia Commons katkılarımın silinmesi mümkün mü? Mümkünse nasıl bir mesaj yazmam lazım veya benim için arzuhalcilik yapabilir misin acaba? Ben bu adamlarla yazışacak kadar lisan bilmiyorum. Bu arada burada yapabileceğim bir şey olursa seve seve yaparım. Kolay gelsin abi.--24.133.153.162 19:12, 9 Adare 2013 (UTC)

I found better.Meanwhile, ibrahim is not ilhami binici.:))) Seyidxan (mesac) 21:38, 9 Adare 2013 (UTC)


Bi min şablonên yekbûyî ên bi dimilî rindir in, bikarhêner jixwe ên bi vî zaravayî bi kar tînîn û ne ên inglîzî.Yekbûyina şablonan li vir tiştê pêwisttirîn e.George Animal (mesac) 16:46, 12 Adare 2013 (UTC)

İlhami Sertkaya[çımeyi bıvurne]

No, I could not find. Seyidxan (mesac) 10:48, 10 Adare 2013 (UTC)

Sana da mı battı? -- Supermæn 13:22, 16 Adare 2013 (UTC)

fam kerdon.Seyidxan (mesac) 19:04, 17 Adare 2013 (UTC)

Merhaba sayın Takabeg, nasılsınız? Açıkçası uzun zamandır Wikipedia'ya zaman ayıramıyordum (iş yoğunluğu, diğer Zazaca çalışmaları, kurslar vs nedeniyle). Fakat yine zaman yaratmaya çalışacağım ve bundan sonra yeniden Zazaca vikipedide görevime devam edeceğim. Genel olarak birden fazla dilde Wikipedia projesine destek verdiğiniz için, ve Zazaca vikipediye de zaman buldukça yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Tam bir "dünya vatandaşı"sınız. Selam ile ----Belekvormı rê mesaj bırusne 18:18, 31 Adare 2013 (UTC)

Hoşbulduk :) Gerçek anlamda Wikipedia standartlarını uygulamak gerekiyor evet. Şimdi artık zaman buldukça ben de ilgileneceğim. Mirzali abinin bu projede büyük emeği var dolayısıyla onun sahiplenme psikolojisini çok iyi anlıyorum. Ama biraz rahat olmak gerekir, sonuçta hangi fikirden olursa olsun herkesin Zazacayı doğru yazabildiği sürece yazması, engellenmemesi, özgürlükçü yaklaşım gerekiyor. Xosere bıra'nın da aynı şekilde projenin başında büyük emeği var. Önemli olan tartışmalardan ziyade ansiklopedik bilgi üretmek. Ne yazık ki bu tartışmalar insanı Wikipedia'dan soğutuyor. Oysa objektifliği ve demokrasiyi sağlamak gerekir. Farklı görüşlere tahammül edilmelidir, orta yol bulunmalıdır diye düşünüyorum. Benim de bir çözüm önerim olacak, zaman bulunca tartışmaya açacağım. İyi çalışmalar. ----Belekvormı rê mesaj bırusne 22:41, 31 Adare 2013 (UTC)
Objektifliği önemli, ama Wikipedia NOT DEMOCRACY. Birde başta Türkçe Vikipedi olmak üzere diğer vikilerde GÜVEN diye bir olay vardır. Zazalar maddesi ona göre düzenlenmelidir. Takabeg (mesac) 16:58, 1 Nisane 2013 (UTC)

Qewete vs. Qeweti[çımeyi bıvurne]

Türkçe'de çoğul olarak söylenen tamlama Zazaca'da tersi olabiliyor. Şöyle ki:
Tekil: Kategoriye:Qeweta Asmêniê Tırkan, Kategoriye:Qeweta Erdiê Tırkan, Kategoriye:Qeweta Deryayê Tırkan
Çoğul: Kategoriye:Qewetê Asmêniê Tırkan, Kategoriye:Qewetê Erdiê Tırkan, Kategoriye:Qewetê Deryayê Tırkan
İngilizce'de de tekil ve çoğul (Turkish Air Force, Turkish Naval Forces, Turkish Land Forces) olarak söyleniyor. Nasıl yapsak acaba?
Keza Kategoriye:Qumandarê Qewetanê Erdiê Tırkan, Kategoriye:Qumandarê Qewetanê Asmêniê Tırkan ve Kategoriye:Qumandarê Qewetanê Deryayê Tırkan'daki qewet-an-ê (bükümlü hal, çoğul/casus obliquus, plural) tamlamasını çoğul olarak kullandık. -- Mirzali (mesac)

Zazaca dilbilgisine o kadar hakim olmadığım için fikrim yok :( Sana emanet. Takabeg (mesac) 10:11, 2 Nisane 2013 (UTC)

Heqa nusnayışê to[çımeyi bıvurne]

Selam Takabeg, to ré yew sualê mı esto,nıka ez to ré pers keno,çıra/qey to be alfabeyê erebki nuseno? Hamey nuşteyanê ke terefê to nuşiyeno,alfabeyê erebki ra çekuy esto.Sebebê no çıçıyo? Zonê ma ebe alfabeyê Latin nuşiyeno.Ebe sılamet. Ackdeals (mesac) 11:50, 3 Nisane 2013 (UTC)

Selam Bra Takabeg,vurnayışanê to zaf weşo,ez to tebrik keno :) ema cayê tayn do Xosere raşto,ez vano heqa Xosere esto.Yew o dı cumley u yew fotraf ra nuşte nebeno.Nuşteyê dergi semedo wikipediya u prensibanê wikipediya daha rınd beno.Xeberê to bo. Ackdeals (mesac) 13:03, 3 Nisane 2013 (UTC)
en:Wikipedia:Deletion policy & en:Wikipedia:Criteria for speedy deletion. Takabeg (mesac) 13:10, 3 Nisane 2013 (UTC)
Takabeg , demek istediğim bir iki cümleden oluşan yazıdan makale olmaz.Xosere de sana bunu söylüyor.Örneğin: ...yew sereweziro tırkiya biyo ya da ... yew kumandaro tırkiya biyo dan hem düzgün ve bilgilendirici makale olmaz hem de wikipedia standartlarına uymaz.Bu yüzden benim yüzlerce makalem silindi. Ackdeals (mesac) 13:17, 3 Nisane 2013 (UTC)
I recommend you to read en:Wikipedia:Deletion policy & en:Wikipedia:Criteria for speedy deletion. Politikaları okumanı tavsiye ederim. User:Arde'nin oluşturduğu yüzlerce makalenin silindiğini bilmiyorum ama User:Erdemaslancan'ın oluşturduğu yüzlerce makalelerin silindiğini biliyorum. Aynı kişi misiniz ? Arde'nin oluşturduğu ve silindiği maddelerin büyük bir çoğunluğu tek cümlelik maddeler idi. Mesela Kategoriye:Wikipediy. Erdemaslancan'ın oluşturduğu maddelerin büyük bir çoğunluğu boş maddeler veya A1'na giren türlerdendi. Yani sadece başlıkları farklı ama aynı içeriklerine sahip olan maddeler idi. Silinme kaynıtlarına bakarsan durumu anlayabilirsin. Takabeg (mesac) 13:23, 3 Nisane 2013 (UTC)
Yanlış değilsem benim Fransanın eyaletleri hakkında oluşturduğum makaleler ve bazı sanatçılar hakkında oluşturduğum makaleler bir iki cümlelik makalelerdi.Evet bir de de Kategoriye:Wikipediy'i fazla uğraşamayıp bir iki cümlelik oluşturmuştum.Benim oluşturduğum diğer makaleler uzun ve bilgilendiricilerdi.Ben Arde yim,Erdemaslancan değilim.Aynı kişi değiliz.Zaten dikkat edersen genelde makale oluşturuyordum,Erdemaslancan ise şablon vs. oluşturuyordu.Farkı burdan çıkarabilirsin. Ackdeals (mesac) 13:32, 3 Nisane 2013 (UTC)
Olabilir. Ama deletion konusunda politikalar gayet nettir. Kısa olduğu için silinmediler. A madde ile B madde arasında ayırdedilebilirse kalabilir ve aksi halde silinebilir (politika silinmeli demiyor). Tabi bu kategoriye giren maddelerin bazıları çok kısa maddelerdir. Bazıları ise bayağı uzundu ama A madde ile B maddenin hatta C maddenin başlık haricindeki bütün içerikleri aynı olunca silniyor, elbette (örneği görmek istersen, Andorra'nın şehirlerine bakın). Politika gayet net olduğu için bu konuda seninle tartışmamızın anlamı yok. İtirazın varsa somut olarak başvurabilirsin. Mesela ben de Sankt Peterburg ve Krasnodar'ın silinmesine itiraz ettim ve hâlâ ediyorum. Erdemaslancan ile farklı kişi olduğunu düşünüyordum. Check User sonucuna bakıldığında da aynı kişi olduğunuza dair delilin olmadığı anlaşıldı. Geri kalan davranışsal izleri. Mirzali'ye göre, davranışsal izi vardı demek. Aslında niye meşru yola başvurmadın ? Metada da kendi hakkını arayabilirdin. Ama yapmadın, direkt desysop'a gittin veya gittiniz. Hatta kuklalarınızı kullanarak. Bence burada ilk engellenmen için gösterilmiş olduğu gerekçe geçersiz ise hakkını geri alabilirsin. Incubator ve metada biraz zor. Engel delme amaçlı kukla hesabını oluşturma alışkanlığından dolayı zordur. User:Arde olduğunu söylüyorsan User:Arde olarak geri dönersen daha faydalı olacaktır. Şu anki durumda ufacık olsa sıkıntı yarattığında anında şut edilebilirsin. Kolay gelsin. Takabeg (mesac) 13:52, 3 Nisane 2013 (UTC)

Selam! Bu kategorideki iki madde kaybolmuyor. Bunlara nerde delete şablonunu yapıştırmışız, bulamadım. Mirzali 07:07, 10 Nisane 2013 (UTC)

Farkındayım. Teknik sorunu vardır. Bir araştıracağım. Takabeg (mesac) 07:10, 10 Nisane 2013 (UTC)
Tu niha li ser Wîkîpediya dimilî "dixebitî", lê belê tu çima zimanê dimilî bi kar naynî?Heke ku tu dimilî nizanî, gelo tu çawa karî bifikirî ku tiştên ku tu lê zêde dikî, rast in? Tu bi bikarhênarn re (zimanê dayika wan ne romî ye), bi romî diaxivî û peyamên xwe bi romaî dinivîsî?Ez jixwe nxwazim biaxivim an jî axaftinên xwe dirêj bikim ber ku tu ne kurdiya bakur ne jî dimilî fêm dikî.JKXR bi dimilî binivîse ku hemû bikarhênerên li vir te fam bikin.George Animal (mesac) 14:29, 10 Nisane 2013 (UTC)
Ebe Zıwanê Zazaki bınuse tiya Wikipediay Khurrdan niya.George Animal.. Zazakiya Takabeg Zazakiya to ra deha rındo. Ackdeals (mesac) 15:10, 10 Nisane 2013 (UTC)
@Ackdeals,Tu dikarî bîrdoza ji xwe min re bi bingeh bikî?Mînakên te hene, an na?George Animal (mesac) 13:47, 12 Nisane 2013 (UTC)

Kayker u Farsi[çımeyi bıvurne]

Kay = oyun, kayker = oyuncu

Fars = Fars, Farsi = Farslar Ackdeals (mesac) 16:27, 13 Nisane 2013 (UTC)
Anladım da kayker, tavla, okey oyuncusu gibime geliyor. Takabeg (mesac) 23:39, 13 Nisane 2013 (UTC)
Yok ya tavla ile alakası bile yok. Son ek olarak -kar kullanıyoruz. Bir de -ci ekini de kullanıyoruz bazen. Bizim köyün Zazaca'sından bahsediyorum. Misal cotci(çift süren) diyoruz. Kayci olmaz, kaywan da olmaz haywan gibi olur. En uygunu kayker olur diye düşünüyorum. Ackdeals (mesac) 10:05, 14 Nisane 2013 (UTC)
Merhaba Takabeg, ben bir yerde gördümde Turkish language is not my mother tongue demişsin, merakımdan soruyorum then what is your mother language ? I mean that are you foreigner or froum Europe or where ? best regards Ackdeals (mesac) 10:05, 18 Nisane 2013 (UTC)
Dünya vatandaşı olduğum için "ana dilim" diye birşey yok :) Ama bu vatandaş değilim. Takabeg (mesac) 10:10, 18 Nisane 2013 (UTC)
Anladım da illaki herkesin üyesi olduğu bir millet vardır. Üyesi olduğu milletin de kullandığı dili vardır. Onu sordum yani, aslında sadece Türkiye'den misin yoksa Avrupalı/Amerikalı vs. misin onu merak ediyorum. Ackdeals (mesac) 10:30, 18 Nisane 2013 (UTC)

Ti blok biyo[çımeyi bıvurne]

Seba zerar dayişî meqaleyan, ti 1 roj blok biyo. --Xosere (mesac) 08:37, 23 Nisane 2013 (UTC)

Prensibê bıngeyınê ke Wikipediya pê fealiyet kena, şenê panc "ustınan" de xulasa bê: → Panc Ustıni

Ustına sıfteyıne Wikipediya yew ensiklopediya.
Na xeylê ensiklopediyan, almanakan u gazeteranê bıngeyın u xısusiyan ana têhet.

Wikipediya yew kursiyê kuçey, yew platformê reklami, yew weşanê kıbıri, yew cerebnayışê de anarşiye ya zi demokrasiye, yew pêserkerdışê melumatanê raştameyan, ya zi yew rayberê torre niya. A yew qısebend, yew rocname, ya zi yew pêserkerdışê wesiqanê çımey niya, eke tayê proceyê Wikimedyayê bini bıbê zi.

Ustına dıyıne Wikipediya be yew deqa vênayışiê bêterefi ra nuşiyena.
Ma meqalan rê seba wesiqan ğeyret kenime u deqa vênayışiê muhimi kenime areze, yew vengê bêterefi de be hurmet ra gıraniya ganiyiye danime ra qimetê dinan. Ma pawıtış ra dûri vındemi u ma melumat u mewzuyan sero munaqeşe ra zêde inan name kenime. Tayê cayan de beno ke tenya yew deqa vênayışiê rındzanıtey; ê binan de, ma yew ra zêde deqanê vênayışi, her yewi "raştiye" ya zi "vênayışo tewr rınd" ra vêşêri tam u zerreyê besti de tarif kenime. Heme meqalan de raştiya bawerbiyayiyeebe itımad, çımeyanê selahiyetdaran ra raye veciyayış, bılxasa mewzu ya zi yew keso cındeyo ke ixtılafıno, gani ğeyret bıbo. Yanê, çiyo ke cerrebnayışê şexsi, tefsir, ya zi vênayışê nuştoğan ra aid niyo.
Ustına hirêyıne Wikipediya be zerreyê bêvayeya ke naye her kes şeno şunıkın kero, bıgureno, bıvurno u vıla kero.
Heta ke nuştoği pêro ruxsatê karê xo serbetane danê şari, nuştoğan ra qet kes wayirê yew meqaley niyo u her kes şeno iştıraq kero u bıvurno u vıla kero. Labelê qanunanê heqa telifi rê hurmet kerê, u çımeyan ra çiyê metırê. Medyaya nêserbesta deyngırewtiye rê gegane zey gurenayışê adıli izıne diyena cı, ema verênde yew opsiyono serbest rê ğeyret kerê.
Ustına çarıne Sernuştoği gani be tewrê dê hurmetın u medeni ra yewbini de werênê.
Embazanê xoyê Wikipediyıcan rê hurmet kerê, hetta yew fıkır de mebê zi. Qaydeyanê terbiyaya Wikipediya bıgurenê, u hıcumo şexsi ra dûri vınderê. Yewiya fıkıri bıgeyrê, lecê vurnayışi mekerê, u arezekerdışê yew mesele sero Wikipediya qetiyen xırabe mekerê. Ebe niyeto rınd ra hereket bıkerê, u be nameyê binan ra niyeto rınd bıgêrê xo ser. Akerde u meymansin bê. Yew qewğa ke veciye, naye sero bêvengki pela werênayışia nêzdiye de werênê, qerarê ixtılafi teqip kerê, u biarê xo viri ke Wikipediyaya Zazaki de hewna 41,816 meqaleyê bini estê ke sero kar bıkeriyo u bıwerêniyo.
Ustına pancıne Wikipediya de qaydeyê şırketi çıniyê.
Qaydey u politikaya Wikipediya estê, labelê nê kemere sero hek nêbiyê; zerrek u tefsirê dinan şenê zeman miyan de raveri şêrê. Prensip u rohê dinan ifadeyê dinano ebedi ra zêdêr muhimê, u gegane raverberdışê Wikipediya rê yew istısna lazıma. Cesur bê, ema bêters mebê, rocanekerdışê meqalan u heqa xetakerdışi de işkence mekerê. Her versiyonê yew pela peyêne qeyd beno, wına her xeta şena be asaniye raşt keriyo. -- Mirzali (mesac)

sayin takabeg ayirt seç nedir?[çımeyi bıvurne]

Anlamadigim bir sey var sana göre gök ve toprak türkdür! yani azeri kazak tatar mongol... herkes türk oglu türk oluyorda; nasil oluyorda zaza kürt olmuyor?? Sen yapdigin nedir? Anlatsana? --Alsace38 (mesac) 17:03, 29 Nisane 2013 (UTC)

Morfolojiya Tirkên Mongolî

Takabeg wiki türkde 1 yil engellendi[çımeyi bıvurne]

neye yaradi? memnunmusun? --Alsace38 (mesac) 20:09, 22 Gulane 2013 (UTC)