Karber:Torukmakto

Wikipediya, ensiklopediya xosere ra


  • Eğer mesele kullanıcı engelleyip bu şablonu buraya yapıştırıp hesabı bloke etmek ise bunu ben de yapabilirim.
  • Üç lehçe var, üçünün de gramer yapısı birbirinden farklı, isteseniz de istemesenizde bu bir gerçek. Jacobsen alfabesi yeterli olsaydı yazardım veya Bedirxanî alfabe yeterli olsaydı onunla yazardım. Bedirxanî alfabe ile yazanların dahi güney lehçesiyle yazmalarına rağmen hala %20vye yakın gramer hatası var. Sanırım tamamen Kürtçe gramer kullandıkları içindir. Arapça'da kelimeler eril ve dişil olarak ayrılır. Bazı kelimeler ise bölgelere göre eril dişil yapıları değişiyor, yani eril olan dişil, dişil olan eril olabiliyor. Benzer bir şey Zazacada da var. Mesut keskin efendinin yeni bir dil oluşturma çabalarını takdirle karşılıyorum ama iyelik ekleri ile zaman eklerini bitişik yazmasına hala anlam veremiyorum. Kendisinin uygun gramer ile editörlüğünü (Bedirxanî alfabe ile yazılmıştı) yaptığı bir kitabı okuduğumda, hatalar olsa da çok fazla değildi ama wiki de neden bu hataları yaptıklarını anlamak istiyorum.
  • Eğer herkes istediği alfabe ile yazabiliyorsa Mirzali illeti neden ben farklı gramer ve alfabe ile yazdığım için beni bunca yıl engelledi?
Herkes istediği alfabe ve gramer ile yazamıyor, sadece iki yaygın alfabe (Ware/Jacobson ve Bedirxan) için karar alındı ve sadece bu alfabeler üzerinde oluşturulan yazım kuralları ile yazılmasına müsaade var. Dil ve alfabe çocuk oyuncağı değil; bilgi, birikim ve emek ister. Sen tedaviye git önce. Ettiğin hakaret ve küfürlerden sonra utanmadan bir de ciddiye alınmayı ve yazmaya müsaade istiyorsun. To qafıke werde? --Asmêno Bêwayir (mesac) 14:15, 5 Gulan 2017 (UTC)