Karber vaten:Zafer

Page contents not supported in other languages.
Wikipediya, ensiklopediya xosere ra
(Karber vaten:Sakhalinio ra ame ardış)

Zazaca Vikisözlük çalışması[çımeyi bıvurne]

Merhaba Mirzali, öncelikle Zazaca bilmediğim için size Türkçe mesaj yazmak zorunda olduğumu belirtmek isterim. Biz geçtiğimiz ay Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye olarak Tehlike Altındaki Diller için Dijital Aktivizm etkinliklerinde bir sunum yaptık ve oradaki katılımcılardan biri Zazaca Vikisözlük e katkıda bulunabileceğini, elinde bir veri seti olduğunu belirtti ve şimdi bizimle bu veri setini Zazaca Vikisözlük'e bir bot yardımı ile girmek için yardım istedi. Kendisi ile muhtemelen önümüzdeki hafta bir çevrimiçi görüşme yapacağız. Bu konuda Zazaca topluluğundan bizimle birlikte siz veya başka bir arkadaşınız çalışma yapabilir mi? Bu konuda size sormak istedim. Umarım güzel bir sonuç alırız. Saygılarımla, Sakhalinio (mesac) 20:56, 25 Adare 2021 (UTC)

Merhaba Sakhalinio! Size geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Son iki haftadır internet bağlantımla ilgili sorunum vardı. Hattım kesilmişti, ben de yeni bir sağlayıcıya geçtim. Dolasıyla aygıtlarım geldi. Yeniden bağlantı sağladım ve an itibarıyla tekrar çevrimiçiyim. Neyse, asıl konumuz bu değil tabii. Bir arkadaşımızın elinde veri seti varmış ve bu veri setini Zazaca Vikisözlük'e bir bot yardımı ile girmek için sizden yardım istemiş. Bu işi merak etmekle birlikte biraz da kuşkuluyum doğrusu. Şöyle ki, sizin de bildiğiniz üzere Vikisözlük'ün yapı sistemi değişiktir. Sadece bir sözcük listesi yapmak yetmiyor ve buna müsade de edilmiyor. Keza her sözcük için müstakil bir sayfa açılıyor. Her sayfanın da sözcük özelliğine göre kendi girdileri var. Bu girdi formatını sağlayabilmek için de muhtelif şablonlar ve modüller kullanıyoruz. Bu konuda arkadaşlarımla birlikte sizinle etraflıca konuşmak isterim. İrtibatta olduğunuz arkadaşımız aracılığıyla bize çevrimiçi bir görüşme günü ayarlayabilirseniz sevinirim. Selam ve saygılarımla! -- Mirzali (mesac) 06:29, 1 Nisane 2021 (UTC)

Merhabalar, söylediğiniz gibi belli formatlar var, Türkçe Wiki'de botlar konusunda çok profesyonelleşmiş arkadaşlarımız mevcut. Belki onların kodlarını Zazaca Vikipedi ve Vikisözlüğe aktararak bazı gelişmeler yapabiliriz diye düşünüyorum. Yapacağımız görüşmelerde mutlaka bence bişeyler çıkacaktır. Selamlar, Sakhalinio (mesac) 10:27, 1 Nisane 2021 (UTC)